Sagen en Legenden De Lutte

DE LUTTE - Op zaterdag 3 augustus is er een fietstocht met als thema Sagen en Legenden vanaf Tourist info De Lutte.

Een prachtige fietstocht door De Lutte en haar bijzondere glooiende heuvellandschappen. Onder leiding van een lokale gids ziet u tijdens deze ongeveer 2,5 uur durende fietstocht de mooiste plekken van het buitengebied van De Lutte. Onderweg krijgt u allerlei interessante verhalen te horen over de schitterende omgeving, maar ook over de geheimzinnige mysteries.

Sagen en legendes
Wist u dat De Lutte vele sagen en legendes heeft? Denk alleen al aan het dorpssymbool, de Hellehond of de Witte Wieven die vroeger de boeren angst aanjaagden op het platteland. Op veel oude boerderijen zijn nu nog symbolen te vinden die de boeren moesten beschermen tegen het onheil. Fiets mee en ontdek De Lutte. Kortom, er valt voldoende te vertellen over de belevenis van deze boeiende sagen en legendes en de invloeden op het dagelijks leven van de Twentenaar door de eeuwen heen.

Deelname
Deelname aan deze spannende en boeiende tocht kost 6,50 euro per persoon, inclusief een kopje koffie met iets lekkers onderweg bij de horeca. Start: 11.00 uur, vanaf VVV De Lutte, Plechelmusstraat 14. Vooraf aanmelden bij Tourist info De Lutte, tel: 0541-551160. Kijk op: vvvdeluttelosser.nl

Meer berichten