Afbeelding

Stopt de grote lijnbus 264 straks in Tilligte?

Algemeen

TILLIGTE - De CDA-fractie van Dinkelland pleit voor het plaatsen van een nieuwe bushalte in Tilligte. De nieuwe buslijn 264 van Denekamp via Ootmarsum naar Almelo biedt een mooie kans voor Tilligte.

Daarom pleit Marc Smellink namens de CDA-fractie voor een bushalte in het dorp Tilligte. Smellink is blij met de nieuwe buslijn 264 die vervoerder Keolis vanaf december in de ochtendspits inzet in Noordoost-Twente. Deze nieuwe lijn rijdt vanuit Denekamp via Ootmarsum naar Almelo en passeert op die route verschillende kleine kernen, waaronder Tilligte. Smellink is aangesproken door jongeren uit dit dorp die graag willen dat de bus er even stopt om inwoners, waaronder studenten, mee te nemen. ''Op dit moment heeft Tilligte geen lijnbus, maar alleen buurtbus 596, die van Denekamp naar Ootmarsum rijdt en onderweg Lattrop en Tilligte aan doet.'' CDA-raadslid Smellink is blij met het initiatief van Keolis van de nieuwe lijn 264, maar stelt voor die bus in Tilligte te laten stoppen. "Een minuutje maar, voor de jongeren. Voor een klein dorp als Tilligte is dat een mooie kans om de bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren", stelt hij.

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30