Afbeelding

Hoe woont de seniore huurder?

Algemeen

LOSSER - Dit voorjaar ging woningcorporatie Domijn samen met Stichting Fundament, Gemeente Losser en Stichting Huurders Belangen Losser met huurders van 65 jaar en ouder in gesprek over wonen in de toekomst.

De gesprekken leverden inzicht op in de wensen en behoeften van mensen die een jaartje ouder worden. Dit initiatief kwam voort uit de prestatieafspraken die de partijen elk jaar met elkaar maken. Lianne ter Stal, relatiebeheerder bij Domijn: "We zien dat mensen langer zelfstandig thuis wonen. En mensen die eerder bijvoorbeeld in een verzorgingshuis terecht konden, wonen nu in de wijk met of zonder begeleiding. Reden genoeg voor ons om het gesprek aan te gaan en te horen wat er bij de mensen leeft, of ze zich (nog) goed kunnen redden en of en andere wensen zijn voor de toekomst. Daarom kreeg een groep Lossenaren van 65 jaar en ouder in een gezinswoning een uitnodiging op de deurmat. Dit leverde goede gesprekken op."

Wensen
"Na deze individuele gesprekken hebben we zeker meer inzicht in de wensen en behoeften van onze huurders.'' zegt Lianne. "Samen met onze partners: Gemeente Losser, Stichting Huurders Belangen Losser en Stichting Fundament gingen we de gesprekken aan en spraken over de mogelijkheden op het gebied van wonen in de toekomst. We vertelden ze meer over ons gelijkvloerse woningaanbod en woningaanpassingen: Hoe werkt het? Wat zijn de mogelijkheden? En wat kan men zelf doen om in aanmerking te komen voor een aanpassing of verhuizing? Ook sociale voorzieningen in de wijk kwamen aan bod." Een en ander leverde mooie, bruikbare inzichten op. Het goede nieuws is dat een meerderheid de woonomgeving als positief ervaart. Mensen zijn verder redelijk goed bekend met sociale voorzieningen en met kleine aanpassingen kunnen ze vaak goed blijven wonen op hun huidige plek. De senioren willen ook graag het liefst zo lang mogelijk in hun huis blijven wonen; verhuizen is een grote drempel. Domijn kijkt dan ook tevreden terug op de gesprekken.

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30