Afbeelding

Column: Stopt Oldenzaal de verslaving?

Algemeen

OLDENZAAL - Toen ik destijds als 12-jarige probeerde in het gangetje bij Rohof de Spar in de Lyceumstraat mijn eerste sigaretje te roken, werd ik betrapt door mijn vader. Zijn wijze raad om niet te roken heb ik toen niet in de wind geslagen.

"Je krijgt vijfentwintig gulden als je tot je 25e niet rookt." Die uitdaging nam ik aan en toen ik mijn 25e verjaardag vierde, kreeg ik de beloofde vijfentwintig gulden. Dat was veel geld in die tijd. Het heeft mij echter nog veel meer aan rente opgeleverd. Geen COPD, en een redelijke conditie voor een 83-jarige.

Dat heeft zij niet.
Marie die in haar scootmobiel compleet met zuurstofmasker en sigaret bij de ingang van het ziekenhuis nog even een trekje nam om naar de arts te gaan voor controle. Ik sprak er haar op aan. Ze vertelde dat ze COPD fase 4 had. "Kaatje ik kan er niet vanaf blijven, ik ben gewoon verslaafd." Ik kon geen verdere argumenten aandragen en ging voor de halfjaarlijkse controle naar mijn arts die tevreden was over mijn conditie en mijn eigen toegepast seniorenbeleid.

Goed is het om te lezen dat men een actie in gang heeft gezet om in heel Twente te stoppen met roken. De campagne die deze week is gestart is dan ook een zeer goed initiatief om het roken een halt toe te roepen. Maak vooral de jeugd doordrongen van wat de gevolgen zijn van het roken. Wij moeten de jeugd aansporen niet te roken. Aansporing is nog meer noodzakelijk. Als ik zie hoe open en bloot in de Oldenzaalse binnenstad drugs, zo maar op straat aan jeugdigen worden verhandeld. Daar moeten wij met zijn allen, leerkrachten, ouders en toezichthouders ook op toezien en een halt doen toeroepen. Oldenzaal bruisende stad, gezonde stad, ondernemende stad, wars van roken en drugs

Kaatjeknip juni 2019
Reactie? knipkaatje@gmail.com

Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 50 minuten geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 53 minuten geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 1 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 1 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 2 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 2 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 3 uur geleden
Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49