Willeke Alberti verrast Losser

LOSSER - De concertvereniging Sempre Crescendo bestaat dit jaar 100 jaar. En dat moet gevierd worden, zegt Henk Filipsen, de voorzitter. Naast andere leuke festiviteiten van Sempre Crescendo was er op maandagmiddag 3 juni een bijzondere verrassing voor de bewoners van Oldenhove, van de Leurinkshof, de Tiekerhook (vervoerd met de toeristische electrocar van Overdinkel) en voor mensen van de Zonnebloem en de dagbesteding. De Vicaryzaal op Oldenhove was afgeladen vol. Er werd een verrassingsconcert gegeven door niemand minder dan Willeke Alberti(74), met haar vierkoppige band. Een geschenk van Sempre Crescendo aan de mensen van genoemde groepen.

Henk Filipsen opende de middag door Willeke Alberti en haar bandleden te verwelkomen. En toen Willeke het woord kreeg en begon te zingen, ging het spreekwoordelijke dak eraf. Willeke, een hartverwarmende vrouw met begrip en liefde voor de doelgroep, deelde haar liedjes van vroeger met de aanwezigen. Vrijwel ieder bekend liedje werd meegezongen. Ook bracht ze liedjes van haar tijdgenoten. Het was één grote happening en herkenning van de liedjes van toen.
Willeke zong ongeveer een uur en betrok de aanwezigen daarbij door de zaal in te gaan en de mensen. Ze deed dat met schwung en lenigheid. Menigeen van haar leeftijd zal dit niet meer lukken.
Om dergelijke concerten te kunnen organiseren tegen een betaalbare prijs heeft Willeke een foundation opgericht. Bij de uitgang stonden dan ook geluidsdragers met haar muziek te koop, waarvan de opbrengst ten goede komt van die foundation. De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef dat steeds meer ouderen en zwakkeren in onze maatschappij buiten de samenleving komen te staan. Door hun leeftijd of beperking komen deze mensen vaak in een verzorgingsinstelling terecht, waardoor een onvrijwillig isolement kan volgen. Willeke wil dit met deze Foundation graag voorkomen.

Een zeer geslaagde middag met Willeke en een publiek dat heeft genoten. Voorzitter Henk overzag het geheel tevreden en sprak de woorden: “Wat is het toch fijn om zoiets moois weg te mogen geven.” Willeke werd bedankt door de organisatoren en kreeg een mand vol “lekkers uut Losser” mee.

Tekst: Sietse Smit

Meer berichten