Een bruisende en zingende Boeskoolstad

OLDENZAAL - Dit zijn voor een burgemeester van een muzikale en levendige stad wel heel mooie momenten. Wanneer je voor zo een plezierig en groot publiek de opening mag doen. Uit volle borst werd het ons zo bekende "O Oldenzaal O Oldenzaal” meegezongen samen met burgemeester Patrick Welman.

Zaterdag een zonnige dag, droog en super muzikaal. En een publiek dat volop heeft kunnen genieten van de optredens van maar liefst 24 shantykoren die verspreid door de binnenstad hun muzikale bijdragen leverden. Ere wie ere toekomt, de organisatoren van dit derde Smartlappen festival hebben een perfecte bijdrage geleverd aan de doelstellingen die ook de gemeente en de Oldenzaalse ondernemers voorstaan, "Het doen bruisen van de Boeskoolstad”, het verbinden van mensen en toeristen lokken naar HARTJE stad. De organisatoren van dit derde Smartlappenfestival kunnen met voldoening terug zien op een perfect georganiseerde muzikale uitvoering.

Geen wanklank of onregelmatigheid kunnen waarnemen. Er was plaats en deelname voor iedereen. Oud, jong, gehandicapt. ze waren er mede dankzij de vele Oldenzaalse vrijwilligers die langs de bijna rolstoelvriendelijke routes eenieder konden laten mee genieten. Het duo Linderhof en Hassing moet beslist doorgaan op de ingeslagen weg en bij de evaluatie even aandacht schenken aan de opmerkingen die werden geuit.

Onze beiaard Hielke strooide zijn muzikale bijdrage van uit de Oude grijze toren over de binnenstad. Maar de bijdrage van drie Oldenzaalse koren bij de opening was een moment van emotie en tranen zo merkte ik toen ik om mij heen keek.
Smartlappen, is lachen en huilen en dat heeft men gedaan!

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Meer berichten