Aan Tafel Maaltijdwinkel Oldenzaal

OLDENZAAL - Wanneer ik over de Groote Markt fiets, hoor ik plotseling iemand mijn naam roepen. Ik stap af en warempel, oud-collega Ben en zijn vrouw.

Wat een verrassing, ongekend, ik heb naar je uitgekeken, wist dat je in Oldenzaal bent gaan wonen, ja dat is echt toeval. 23 jaar geleden gingen we met pensioen en nu een hernieuwde ontmoeting. Het terras bij de Engel, een mooie plek en pleisterplaats uit de wind en in de zon. Prima plek voor een goed gesprek en een biertje.
Ben, een bierkenner uit het zuiden, prijst mij een biertje uit Gulpen aan. Het wordt een 'Aan lager wal'. We praten over vroeger en over Oldenzaal. Ze zijn hier voor de tweede dag in Oldenzaal. De Basiliek en het Museum hebben ze al gezien en vorige week een bezoek gebracht aan het station, maar de stationsrestauratie, waar ze asperges wilden eten, daar waren alle tafels bezet. Pratend over de goede, vervlogen jaren, werd mij gevraagd of ik de Kloosterstraat wist. Als geboren Oldenzaler behoor je dat te weten. Samen wandelden we er naar toe, de fiets aan de hand.
Ben haalde zijn informatiefolder te voorschijn en wijst op het adres van 'Aan Tafel Maaltijdwinkel' Kloosterstraat 3 Oldenzaal. Het contact is snel gelegd en uitnodigend nemen ze plaats in de maaltijdwinkel. Ik wil afscheid nemen, maar wordt ook uitgenodigd aan tafel.
De keuze is snel gemaakt: asperges met ham en ei. Een heerlijke vers bereide maaltijd, meer dan voldoende. Goed gegaarde asperges met krieltjes in botersaus met ham en ei. Rik Alink de eigenaar van Aan Tafel Maaltijdwinkel krijgt complimenten toebedeeld. Geen afwas, heerlijk gegeten en Ben en Joke nemen voor de volgende dag twee verse maaltijdsalades mee. Ze gaan richting Rossum waar ze verblijven. Ik hoef morgen niet te koken zegt ze.
Thuis gekomen gaat rond acht uur de telefoon, ik word bedankt voor de gezellige middag we hebben heerlijk gegeten en dat voor de prijs van €10 per persoon. Rik Alink gebeld en complimenten aan hem doorgegeven.

Wilt u ook genieten van een heerlijke zomerse maaltijd, maak uw keuze. Een heerlijke salade met dressing en croutons voor € 7,50 of het aspergemenu voor de prijs van slechts € 10,- per persoon. Neem contact op met Aan Tafel Maaltijdwinkel via 06-22275071 of per e-mail info@aantafel-maaltijdwinkel.nl

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Op de foto: Rik Alink toont voor de foto van Hartje stad zijn vermaarde salades.

Meer berichten