Sporten is goed voor lichaam en geest

OLDENZAAL - Vele inwoners uit Oldenzaal en omgeving weten de weg naar Fitnessclub Plaza in Oldenzaal te vinden. Zelf krijg ik er ook meer en meer zin in om naar dit sport- en ontmoetingscentrum te gaan. Staat het sporten en in conditie blijven boven aan mijn doe-lijst, ook de sociale contacten ter plaatse zorgen ervoor dat in een gezond lichaam een gezonde geest blijft leven.

Afgelopen donderdag was het trainingsmaatje Hennie ook weer aanwezig, na een vakantie op Tenerife. Hennie Koekkoek op Munsterhuis geboren in Weerselo was in het verleden werkzaam als autospuiter. Geen gezond beroep destijds. "De arbeidsomstandigheden lieten nog al eens te wensen over. Maar dat licht nu achter mij." Om zijn gewicht en conditie op peil te houden, is hij bijna dagelijks te vinden bij de Fitnessclub Plaza. "Vroeger heb ik nog judo gedaan bij Jan Wigger op de sportschool. Maar nu heb ik mijn drijf gevonden hier bij Harry Sanderink. De begeleiding en aandacht die je hier als oudere krijgt is optimaal. Het voelt goed in mijn botten en spieren en het sporten houdt mij fit. Mijn vrouw gaat niet mee naar de sportschool maar ze zwemt wekelijks. Beiden proberen we ondanks onze lichte belemmeringen zo lang mogelijk gezond te leven en op eigen benen te staan in de ons zo vertrouwde omgeving. Wonen in de Graven Es voelt goed en vertrouwd, ik heb het gevoel dat de omgeving, de buren op ons letten in positieve zin. Hier bij Fitnessclub Plaza voelt dat net zo, men let op mij schenkt aandacht aan mij en andere senioren en ze maken het sociale gebeuren tot een onderling verbinden met elkaar. Je sport met elkaar, praat met elkaar, drinkt koffie en soms kun je wanneer er even een dipje is het hier gewoon kwijt. Af en toe bezoeken wij de Bond, we doen de boodschappen en het huishouden nog zelf. Fitnessclub Plaza is voor mij de uitlaat klep, het past volledig in het beeld van ouder worden en in conditie blijven dicht bij huis. Ik kan Oldenzaalse senioren mannen en vrouwen en vooral diegene die in eenzaamheid leven aanraden om te gaan deelnemen aan deze sportieve en sociale activiteiten. Sporten is goed voor de gezondheid, het houdt het gewicht op peil en de geest in evenwicht."

Hennie wordt in augustus 80 jaar. Het gebakje trainen we er dan zo weer af. Wil je ook deelnemen aan deze zeker een voor ouderen aan te raden activiteit neem dan contact op met Plaza 0541-511280 of vul het contactformulier op de website www.plazatheater.nl in.

Naschrift
Onderzoek heeft aangetoond dat na het dertigste levensjaar de spierkracht met maar liefst 2% per jaar afneemt. Dit zou dus betekenen dat een totale afname van 60% na uw 60e levensjaar. Neem dus deel aan het 55+ programma, bewegingslessen die gericht zijn op het versterken van de spieren. Fitnesstraining maakt het hoofd helder en negatieve gevoelens maken plaats voor positieve. Verder wordt het spierstelsel en bottenstructuur verbeterd, de bloeddruk verlaagt en er is een positief effect op te hoge cholesterolwaarden en de waarden bij diabetes. Fitness verbetert de gezondheid, het algeheel welzijn en welbevinden.

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Onderschrift: Hennie Koekkoek op Munsterhuis

Meer berichten