Afbeelding

Meimaand, Mariamaand!

Algemeen

OLDENZAAL - De mei maand is voor velen de Mariamaand. Het Pastorale team van Zorgfederatie Oldenzaal had afgelopen maandag de organisatie op zich genomen en heeft zorg gedragen dat onze senioren uit de Mariahof naar de Plechelmus Basiliek konden worden gebracht om daar de eerste van een serie Mariavieringen bij te wonen.

In grote getale waren de Oldenzaalse vrijwilligers aanwezig en met rollator of rolstoel en enkelen per auto werden de deelnemers naar de Plechelmus Basiliek gebracht. Voor gegaan door de geestelijke verzorger Ine Wilbers beleefden en genoten onze ouderen maar ook de vrijwilligers van een ingetogen en devote Mariaviering. De gekozen teksten en liederen waren zorgvuldig gekozen. Bijzonder was dat het Marialied "Ik ben een kind van Maria” luid werd meegezongen. Het aansteken van de wenskaarsjes waarbij iedere deelnemer voor zich een wens kon uitspreken naar de moeder Gods symboliseerden het samen zijn en samen zingen en bidden.
Dank komt toe aan Zorgfederatie Oldenzaal, de Mariahof maar zeer zeker aan de vele vrijwilligers die tijd en energie hebben geschonken aan de senioren van de Mariahof Zorgfederatie Oldenzaals. Aandacht geven aan onze senioren verdient een compliment. Ook de koffie en thee na de dienst bracht het gesprek op de herinneringen uit het verleden het kloppend Hart van Oldenzaal werd luid en duidelijk gehoord.
Maandag 13 mei zal de tweede viering plaats vinden. Wilt u als vrijwilliger ook uw bijdrage leveren, kom dan maandag 13 mei om 14.00 uur naar de Mariahof Zorgfederatie Beatrixstraat Oldenzaal. U kunt dan een senior een mooi moment bezorgen en u zelf een dosis voldoening toebedelen.

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10