Afbeelding

Dansmiddagen voor ouderen bij Rouwhorst

Algemeen

OLDENZAAL - Dansen heeft ertoe bijgedragen dat deze sportieve en sociale bezigheid u en vele anderen met mij veel vreugde en plezier heeft gebracht in ons leven. Het initiatief van Ragonda en Rob Rouwhorst is dan ook zeer te waarderen, om voor de ouderen, de medioren en senioren uit Oldenzaal en omgeving het zalencentrum van dans en partycentrum Rouwhorst te doen openstellen.

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand bent u welkom en de entree is gratis. Afgelopen woensdag was ik weer aanwezig en zichtbaar was, een groeiende belangstelling van ouderen uit Oldenzaal en omgeving. Het op peil houden van je conditie dat kan en moet door lichaamsbeweging, het is de opdracht die dagelijks aan ons ouderen wordt meegegeven. Velen roepen volmondig, je moet zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig blijven functioneren. Om het verouderingsproces tegen te gaan, is dansen dan ook een sportieve en daarnaast sociale en ontspannende bezigheid, het is goed om aan deze oproep gehoor te geven.

Initiatiefnemers
Ragonda en Rob Rouwhorst hebben in Oldenzaal hun Partycentrum en Dansschool, dus is het niet verwonderlijk dat ze het initiatief namen om ouderen, medioren en senioren in de gelegenheid te stellen om het dansen en de lichamelijke conditie op peil te houden. Het is een effectieve manier om om de ouderdom tegen te gaan en niet alleen het lichamelijke, maar ook het brein wordt geprikkeld. Muziek, zingen en dansen stimuleert, activeert en haalt je daarnaast uit de eenzaamheid. Rumba, Mambo, Wals, Veleta en ook de Tango kwam voorbij. In het gesprek met Ragonda komt het onderwerp dementie ter sprake en ja hoor, ze zijn voorstanders dat ook mensen met dementie deelnemen aan deze dansmiddagen. Oud Oldenzaal jong van hart kom er bij en sluit je aan. Oproep aan jongeren haal oma of opa een middagje uit de eenzaamheid en ga dansen en zingen. Het zal je verwonderen. Op deze manier kunnen we bijdragen aan de doelstelling om van Oldenzaal een dementievriendelijk Oldenzaal te maken.
Hart van Oldenzaal is er weer bij.

Foto en Tekst:
Martin Meijerink.

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53