Afbeelding
Foto: E.H.B.O Denekamp

Basiscursus reanimatie met AED

Algemeen

DENEKAMP - Wat doet u als iemand een hartstilstand of -infarct krijgt? Wanneer u niet weet hoe te handelen dan is de basiscursus AED/reanimatie van E.H.B.O. vereniging Denekamp iets voor u.

De E.H.B.O. vereniging begint binnenkort weer met een basiscursus AED/reanimatie. Deze cursus duurt slechts één avond en door één avond van uw tijd te geven, kunt u snel en effectief ingrijpen om zo de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten.

Cursusdoelen
Deelnemers leren te reanimeren en de AED hierbij te gebruiken, zodat zij direct hulp kunnen bieden in geval van een circulatiestoornis (hartstilstand). Nadat u enige kennis van de theorie heeft, is er ruimschoots gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Uw vaardigheid van beademen en hartmassage wordt geoefend. Verder wordt ook de stabiele zijligging geoefend.

Certificaat
Wanneer de AED cursus met goed gevolg is afgerond en u beheerst de vaardigheid van het reanimeren met behulp van de AED, dan ontvangt u een deelname-certificaat. Voor de geldigheid van dit certificaat en het bijhouden van de reanimatievaardigheid moet jaarlijks een herhalingsles worden gevolgd. Het bijwonen ervan wordt op uw certificaat aangetekend.

Noodzaak
Elke week worden er zo'n 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Op dit moment overleeft maar 5 tot 10% van de slachtoffers. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang. Maar die omstanders moeten wel weten dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand cruciaal zijn. En weten wat er moet gebeuren. Namelijk direct 112 bellen, onmiddellijk beginnen met reanimeren en met een AED het hart een of meerdere krachtige stroomstoten toedienen. De overlevingskans van slachtoffers van een hartstilstand kan dan worden verhoogd naar 50-70%!

Aanmelden
De cursus zal, bij voldoende aanmeldingen, maandag 24 juni 2019 van 19.00 tot 22.00 uur plaatsvinden in het Irenegebouw aan de Grotestraat te Denekamp. Aangezien E.H.B.O. vereniging Denekamp een vereniging is zonder commerciële doeleinden en de vereniging het belangrijk vindt dat iedereen deze cursus volgt, is de prijs zeer laag, dit in tegenstelling tot commerciële opleidingsbedrijven. Wij verzorgen deze cursus volledig voor maar € 30,-. Als u meer informatie over deze AED cursus wilt hebben of u wilt zich hiervoor opgeven mail dan met f.tellman@home.nl of bel 06-14607339.

Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 26 minuten geleden
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 20 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 21 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 21 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 21 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 22 uur geleden