Afbeelding
Foto: Shutterstock

Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week

Algemeen

Van 14 tot en met 16 mei en van 21 tot en met 23 mei is er een militaire oefening in delen van regio IJsselland en Twente, onder andere in de gemeente Tubbergen. Het gaat om een oefening waarbij helikopterbemanningen worden getraind.

TWENTE - Er wordt geoefend met het opsporen van doelen, waarbij ook laag gevlogen wordt. Er worden VW Amarok’s en opblaasbare doelvoorstellingen gebruikt in de omgeving van Tubbergen, Fleringen, Reutum en Albergen. Twee helikopters moeten deze doelvoorstellingen opsporen. De helikopters vliegen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. De oefenende eenheid maakt zo veel mogelijk gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. In andere gevallen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen. De oefenende eenheid zal geen gebruik maken van (oefen)munitie.

Belangrijke oefening

Dit soort oefeningen zijn voor de helikopterbemanningen van grote waarde. Het opsporen van vijandelijke eenheden is immers een belangrijk aspect in het uitschakelen daarvan. Het Nederlandse leger gebruikt voor dit doel de Apache gevechtshelikopter, die onder meer met succes ingezet werd in Irak, Afghanistan en Mali. Deze is onder meer effectief in het uitschakelen van tanks.

Afbeelding
Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 6 uur geleden
Afbeelding
Tweede editie van Auto Reuvers Korenfestival 17 mei, 19:23
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 17 mei, 11:00
Afbeelding
Losserse Smokkeltours zijn weer begonnen! 14 mei, 15:09
Afbeelding
Meer tegels gewipt 14 mei, 14:20
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07