Afbeelding

Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp

Algemeen

Op het Nicolaasplein in Denekamp is het Kerstdorp Denekamp weer te bezoeken. Nieuwe aanwinst is de fotowand; met de hele familie ludiek op de foto.

DENEKAMP - Het kerstdorp is echt een traditie in Denekamp. Het Nicolaasplein in het centrum van het dorp is in kerstsfeer gebracht met kersthuisjes, toegangspoort, decors, kerstversiering en natuurlijk de stal met kerstbeelden. De hele maand december geldt het als een plek van ontmoeting. De horeca gaat bovendien uitpakken met decoraties en kerstterrassen. Nieuw dit jaar is de fotowand waarmee families een heuse kerstfoto kunnen maken.

Imposante boom
Centraal in het kerstdorp staat de grote kerstboom; opgetuigd door vriendengroep de Kellergeister. De boom komt uit de tuin van de familie Wierema aan de Dr. Hondelinkstraat. Geen megagrote boom, wel een mooie. Het is traditie dat de boom wordt gedoneerd door inwoners. Het is al de tweede keer dat een boom uit de tuin van de familie Wierema dienst doet als doarper kerstboom. De Kellergeister kijken nu al uit naar een boom voor volgend jaar. Dus mocht iemand een grote den uit zijn tuin willen gaan omhakken: bied hem eerst aan als kerstboom. De kersthuisjes worden dit jaar ingericht door de vier Denekampse basisscholen die helemaal hun eigen draai aan de inrichting mogen geven.

Kerstmarkt
Op zaterdag 16 december is Kerstdorp Denekamp het decor van de grote kerstmarkt die van 12.00 tot 19.00 uur te bezoeken is. Op zondagmiddag 17 december is het koopzondag en zijn de (meeste) winkels open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Verder laten de Doarper Mirreweenterhoornbloazers hun ‘n oalen roop elke donderdag en vrijdag om 19.00 uur vanuit het kerstdorp klinken.

Kom ook
Kerstdorp Denekamp is te bezoeken tot en met vrijdag 29 december op het Nicolaasplein in het centrum van Denekamp. Nieuwtjes over het kerstdorp zijn te vinden op: www.facebook.com/KerstdorpDenekamp.

29 februari is een zeldzame datum op onze kalenders.
Column Kaatje Knip: ode aan een best bijzondere (schrikkel)dag 24 feb, 13:33
Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine schildert de kleur van de ziel 23 feb, 15:02
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 23 feb, 13:36
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject 23 feb, 13:34
We worden steeds ouder én blijven langer zelfstandig wonen. Maar hierdoor neemt ook het valrisico toe.
Slimme vloer moet vallen voorkomen 23 feb, 13:08
Afbeelding
CDA zet vrijwilligers in het zonnetje 23 feb, 11:07
Afbeelding
Subsidie voor woningisolatie 20 feb, 14:59
Afbeelding
Ouderenadviseur geeft praktische informatie 20 feb, 11:51