A+++ is het hoogst haalbare energielabel.
A+++ is het hoogst haalbare energielabel. Foto: Adobe Stock

Duidelijkheid over uitbetaling energietoeslag gemeente Losser

Algemeen

Het bestuur van de gemeente Losser heeft deze week de regels vastgesteld voor de energietoeslag 2023: De energietoeslag is net als vorig jaar 1.300 euro per huishouden. De doelgroep voor de energietoeslag is ook hetzelfde als vorig jaar. Huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum krijgen dit bedrag.

LOSSER - De gemeente wil de uitbetaling zo makkelijk mogelijk maken voor de mensen die hier recht op hebben. Huishoudens met een lopende bijstandsuitkering ontvangen als eerste de energietoeslag. De gemeente kan aan deze groep uitbetalen omdat hun gegevens al daar bekend zijn en duidelijk is dat zij hiervoor in aanmerking komen. Zij ontvangen de energietoeslag rond 1 december op hun rekening. Zij krijgen hierover bericht en hoeven hier niets voor te doen.

Eerder aangevraagd
Daarna maakt de gemeente de energietoeslag over aan huishoudens die vorig aar de energietoeslag hebben ontvangen en die dit jaar ook aan de voorwaarden voldoen. “Wij controleren op dit moment of dit ook zo is. Daarover ontvangen zij bericht. Zij hoeven nu niets te doen.”, zo laat de gemeente weten.

Nieuwe aanvragen
Pas na uitbetaling aan deze groepen kunnen andere inwoners een aanvraag doen. De gemeente kiest voor deze opzet om te voorkomen dat er dubbele aanvragen zijn. Iedereen die in aanmerking komt zal dan zo snel mogelijk een betaling krijgen. Naar verwachting kunnen mensen vanaf januari 2024 een aanvraag indienen, wat dan nog kan tot 1 juli 2024. Houd hiervoor de websitewww.losser.nl/energietoeslag in de gaten.

‘Toeslag voor jongeren
Aan jongeren van 18 tot 21 jaar mag men wettelijk gezien de energietoeslag niet uitkeren. Toch zijn er jongeren die wel voldoen aan de voorwaarden om energietoeslag te krijgen. Alleen door hun jonge leeftijd hebben zij er geen recht op. De gemeente heeft daarom besloten hen ook een bijdrage te geven voor hun hoge energiekosten. Ook voor deze jongeren is 1.300 euro beschikbaar. Zij mogen een bijdrage voor energiekosten straks ook aanvragen via deze pagina.

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55