De kersverse graaf en zijn gevolg.
De kersverse graaf en zijn gevolg.

Graaf Daan zwaait scepter bij carnaval

Algemeen

De carnavalisten van de BokelBulkes hebben weer een nieuwe graaf: Daan van den Berg zwaait het komende seizoen de scepter tijdens het carnaval. Op vrijdag 10 november werden de oude hoogheden feestelijk uitgezwaaid en de nieuwe hoogheden verwelkomd.

LOSSER/ENSCHEDE - Uiteraard gebeurde een en ander met de gebruikelijke gezelligheid in hun residentie, restaurant Hoge Boekel. Om klokslag 22.11 uur maakte de nieuwe graaf zich bekend: Daan I (van den Bergh), hij zal de vereniging dit seizoen voor gaan. Met de creativiteit van de Technische Commissie werd iedereen in Tiroler sferen gebracht. Een thema wat op allen wel toepasbaar is maar ook op het algehele thema van de wagens en loopgroepen tijdens de komende optochten. Uiteraard is ook dit jaar Graaf Daan I niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Jarno (Kuipers) en Bart (Witbreuk) aan iedereen voor. Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten. Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Aimy (Stroop).

Even voorstellen!
Graaf Daan van den Bergh is 22 jaar en woont in Enschede op het Hogeland. Carnaval zit in het bloed: “ Mijn oma Monika Eeftink, loopt bij wijze van spreken al haar hele leven bij de Bokelbulkes. Minimaal 10 jaar geleden heeft zij ervoor gezorgd dat ik bij de carnavalsoptochten in zowel Losser als Gronau met de BokelBulkes mee mocht lopen. Op mijn 14e heb ik de overstap gemaakt naar de Bokelkälfkes.” (de jeugdtak van de BokelBulkes). “Sinds een aantal jaren ben ik actief algemeen bestuurslid van de Kälfkes waarbij ik mij vooral bezig houd met de wagenbouw. Hier ben ik in contact gekomen met zowel Jarno Kuipers, Bart Witbreuk als Aimy Stroop. Allemaal net zo bezeten van de carnaval als ik. Voor mij was het dan ook een droom die uitkwam toen ik eind april door de aanzoekcommissie van de BokelBulkes benaderd werd om dit carnavalsseizoen de scepter te zwaaien. De keuze voor mijn
adjudanten en hofchauffeuse lag dan ook voor de hand.”

Adjudant Jarno
Adjudant Jarno Kuipers is 24 jaar en woont in het mooie Glane-beekhoek. “Voor 7 jaar geleden mocht ik kennismaken met het carnavalsleven en met de Bokelkälfkes. Bart Witbreuk en ik waren toen die tijd al kameraden en hij zat al bij de Kälfkes en zei: “kom toch eens mee, gezellig met een grote club de feesten af en wat drinken” en wat wil je nog meer. Ik heb direct toegezegd want zeg je feest dan ben ik uiteraard van de partij. Toen leerde ik ook Daan van de Bergh kennen, twee handen op één buik. We waren direct dikke vrienden en konden het altijd met elkaar vinden. Toen werd de afspraak tussen ons tweeook al snel gemaakt.” Jarno is zeker geen onbekende binnen de vereniging; hij is al vijf jaar voorzitter van Bokelkälfkes: “De mooiste jongeren club van gemeente Losser en omstreken, die dit jaar zijn 33 jarige jubileum viert. Wagen bouwen, feesten en gezelligheid met elkaar, dat is waar de Kálfkes voor staan. Want het is pas feest als de Bokelkálfkes zijn geweest.”

Adjudant Bart
Adjudant Bart Witbreuk is 25 jaar oud en geboren in Enschede. “Op 13 mei kreeg ik een niets vermoedend telefoontje van Daan om een bakje koffie te drinken. Ik antwoordde hierop “ja tuurlijk, prima” en even later was hij bij mij thuis. Terwijl ik naar het koffiezetapparaat liep zie die: ja, wat ik je nu ga vragen kun je beter een biertje pakken… Dit is het moment dat bij mij het onderbuikgevoel ontstond en even later keken we elkaar glimlachend aan en zei die: “Ik wordt de nieuwe Graaf van de Bokelbulkes en wil jij mijn adjudant worden?” Ik werd even stil en ik antwoordde natuurlijk met JAAAAAA dat gaan we doen! Het gevoel is niet te omschrijven!”

Hofchauffer Aimy
“Mijn naam is Aimy Stroop, 20 jaar en woonachtig in Losser. Vanaf jongs af aan loop ik al carnavalsoptochten bij verschillende verenigingen. Vorig jaar mocht ik dan kennis maken met de Kälfkes, waar ik een geweldig eerste jaar heb gehad en met open armen ben ontvangen. Ik was dan ook verbaast dat ik werd gevraagd als hofchauffeuse, maar hoefde hier niet lang over na te denken om ‘ja!’ te zeggen. Om dit dan samen te doen met mijn kameraden Daan, Jarno en Bart maakt dit jaar carnaval voor mij extra speciaal.” Na de bekendmaking vervolgde de avond met het ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van het eigen DJ-duo en van kapel De Tukkerbloazers de polonaise ingezet en kan ook hier het carnaval beginnen.

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55