Samen kijken zij met tevredenheid terug op een mooi leven.
Samen kijken zij met tevredenheid terug op een mooi leven.

Echtpaar Losser viert 60-jarig jubileum

Algemeen

Afgelopen zaterdag was het echtpaar Otto – Remerink in Losser 60 jaar getrouwd en dat hebben ze gevierd, samen met familie, vrienden en bekenden. Afgelopen maandag was ik bij hen op bezoek en ze lieten mij even nagenieten van het gezellige familiefeest.

LOSSER - Wie veel gereisd heeft kan veel verhalen. Zo ook Gerard Otto (83) en Els Remerink (84). Zij hebben vele landen bezocht en zelfs vier jaar gewoond in Oman. Ze zitten beide boordevol verhalen en ze raken niet uitgepraat, deze twee Twentse senioren die er nog volop toe doen.

Achtergrond
Els Remerink is de dochter van melkboer Remerink uit Oldenzaal. Haar broer Bennie was de laatste Oldenzaalse melkboer, ze woonden en hadden hun kruidenierswinkel destijds aan de Tulpstraat in Oldenzaal. Gerard Otto is geboren in Overdinkel, een gezin met zes kinderen. Gerard laat mij weten dat hij de oorlog en de bevrijding van Overdinkel bewust heeft meegemaakt. Na de lagere school in Overdinkel volgde hij dag- en avondopleidingen, was werkzaam bij Graf in Enschede en bij Stork in Hengelo.

Werk en gezin
Gerard werd uitgezonden voor militaire dienst naar Suriname en was nadien werkzaam bij de NAM in Schoonebeek. Daar viel hij op, en Shell in Den Haag toonde belangstelling. Met als gevolg dat het echtpaar vier jaar in Oman woonde. Els Remerink is en blijft een Boeskool. Els komt uit een gezin met maar liefst twaalf kinderen. Na de Mariaschool aan de Gasthuisstraat, volgde ze de huishoudschool en ging werken in de winkel bij haar ouders aan de Tulpstraat. De supermarkten verschenen en het druk bezochte winkeltje aan de Tulpstraat werd gedwongen tot sluiting . Nadien was ze nog werkzaam bij de V&D in Enschede.

Opbloeiende liefde
Hun eerste ontmoeting vond plaats in Overdinkel bij de Vereniging waar werd gedanst. Het was voor beide liefde op het eerste gezicht. Ze trouwden, kregen drie kinderen: twee jongens en een meisje, Esther. Het gesprek valt even stil; een moment om verdriet te delen. “Esther was onze creatieve dochter die helaas te vroeg is overleden.” Hoe krachtig pakken beide het gesprek weer op.

Dagelijks leven
Gerard start om 07.00 uur met zijn dagelijkse fitnessoefeningen op de hometrainers. Rond 07.30 uur heeft Els de tafel gedekt; het ontbijt volgt en de papieren krant Tubantia wordt uitvoerig gelezen. Els is een kookgek, steeds op zoek naar nieuwe recepten. Ze schildert en tekent en is bijzonder creatief in de weer. Fietsen en dansen is hun beide passie. Ze zijn al meer dan 15 jaar lid van dansclub Overdinkel. Gerard is voor het vele vrijwilligerswerk destijds koninklijk onderscheiden. Losser maar zeer zeker Overdinkel blijft zijn aandacht krijgen. Zeker de vele activiteiten rond de jaarlijkse Gerardus Majella processie, maar ook het onderhoud dat hij al meer dan twintig jaar uitvoert samen me de andere vrijwilligers van het Gerardus park. Ook verscheen van zijn hand het boek ‘Overdinkel zoekt Grenzenloos de toekomst’.

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55