Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gastvrouw in het Dorpshoes

Algemeen

Ruim 1,5 jaar is ze nu vrijwilliger in Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte. Ans Tijman op Smeijers vertelt over haar ervaringen. “Ik houd hierdoor contact met mensen, dat vind ik erg fijn.”

DE LUTTE - Om de week op donderdagmiddag is Ans gastvrouw in het Dorpshoes. Dat betekent dat ze van 13.00 - 17.00 uur klaarstaat om gasten te ontvangen, vragen te beantwoorden, koffie en drankjes te schenken en een praatje te maken. “Zo’n middag is altijd erg gezellig!” Als alle gasten weg zijn ruimt Ans op en sluit ze het Dorpshoes weer af.

Huiskamer van De Lutte
Na haar werkzame leven in de zorg, wilde Ans nog graag wat blijven doen. “Dit kwam op mijn pad, ik ben blij dit te mogen doen. De sfeer hier is altijd goed, mensen maken even een praatje en soms drinken we samen een kop koffie. Het Dorpshoes voelt voor mij als de huiskamer van De Lutte.”

Loop eens binnen
Vrijwilligers zijn van groot belang voor het Dorpshoes. Hoewel er al vele vrijwilligers actief zijn, blijft het Dorpshoes op zoek naar nieuwe vrijwilligers, gastvrouwen voor overdag en barmedewerkers voor in de avonden. Ans: “wil je vrijwilligerswerk gaan doen? Loop dan vooral eens binnen, je kunt dan gelijk de ontspannen sfeer hier proeven!”

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55