Het echtpaar leest elke ochtend na het ontbijt de krant.
Het echtpaar leest elke ochtend na het ontbijt de krant. Foto: Picasa

Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk

Algemeen

OLDENZAAL - Het echtpaar Hoppe–ten Bos was afgelopen maandag zestig jaar getrouwd. Ze vertelden vol trots dat burgemeester Patrick Welman op bezoek was geweest om hen persoonlijk te feliciteren.

Hans Hoppe (86) is geboren in Oldenzaal aan de Bentinckstraat. Hij benadrukt gelijk dat hij op jeugdige leeftijd al geïnteresseerd was in het lezen van boeken. “We hadden de uitleenbibliotheek in onze straat.” Boeken lezen was en is zijn hobby. De uitpuilende boekenkast in de hal is daar het bewijs van. Maria ten Bos (88) is geboren in Losser. Na de studiejaren gingen ze beide als katholieken werken bij de ABN Amro in Enschede, een protestantse omgeving. Bij de bank hebben ze elkaar ontmoet en deze twee bankzitters zijn zestig jaar samen gebleven.

Het echtpaar heeft twee zoons en ze hebben vier kleinkinderen. Op vele plekken hebben ze gewoond zelfs in Duitsland, maar nu zijn ze terug in Oldenzaal op een voor hen geliefde plek aan de Haerstraat in Oldenzaal. Hans was in zijn jeugdjaren keeper bij Quick 20. Tennis was hun beider hobby. Hans was actief tennisser in Oldenzaal en Maria in Losser.

Maria heeft de nodige beperkingen maar samen slaan ze zich erdoor. De dagindeling kent een vast patroon. Na het ontbijt is er tijd voor de krant en na de middag doen ze samen de boodschappen. Ans kookt dagelijks hun eigen potje, ze trekken veel met elkaar op en zo kleuren ze de periode van ouder worden samen in.

Hart van Oldenzaal wenst hen nog vele jaren samen.

Tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55