Echtpaar Wegman-Spit viert komend weekend dat ze zestig jaar getrouwd zijn (foto: Martin Meijerink).
Echtpaar Wegman-Spit viert komend weekend dat ze zestig jaar getrouwd zijn (foto: Martin Meijerink).

Echtpaar Wegman–Spit is zestig jaar getrouwd

Algemeen

LOSSER - Afgelopen woensdag waren Bennie en Dinie Wegman zestig jaar getrouwd. Onder het genot van een kopje koffie even verhalen over de tijd van toen.

Het begon allemaal in de Zandbergen in Losser toen Bennie zijn Dinie vroeg om mee te rijden achter op zijn Norton motor. Zo is het begonnen en zo is het gebleven.

Ze hadden maar liefst zeven jaar verkering maar in 1958 besloten ze te trouwen. Bennie (92) was voorheen werkzaam bij van Heek in Losser en daarna bij de bandenfabriek Vredestein in Enschede. Het ongezonde werk en het moeten werken in een drieploegensysteem deed hem besluiten zich om te laten scholen tot metselaar/stukadoor. Bennie is vele jaren werkzaam geweest in Duitsland en hij geniet nu samen met zijn Dinie van het pensioen wat hij daar heeft opgebouwd.

Dinie Spit (85) komt uit een gezin met vijf kinderen waarvan ieder nog in leven is. Benny komt ook uit een groot gezin zes jongens, maar hij is nog de enige levende van het gezin Wegman. Ze hebben twee kinderen een zoon en een dochter en deze hebben er voor gezorgd dat ze oma en opa zijn van maar liefst vier kleinkinderen. In het verleden hebben Bennie en Dinie veel gereisd. Oostenrijk was het favoriete vakantieland. Sinds kort wonen ze in het hart van het dorp op het mooiste plekje van Losser.

Benny en Dinie hebben hun sporen ook bij de voetbalvereniging K.V.V Losser verdiend. Benny was jarenlang tweede voorzitter en Dinie poetste de bekers met de damesclub. Het echtpaar leeft in redelijke gezondheid en ze stralen tevredenheid uit.
Komend weekend is er feest met familie en vrienden.

Tekst: Martin Meijerink

Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19