Theaterklas: spelenderwijs de theaterwereld ontdekken.
Theaterklas: spelenderwijs de theaterwereld ontdekken.

Creatief aan de slag tijdens korte cursus van Kaliber

Algemeen

OLDENZAAL/TWENTE - De korte cursussen van Kaliber Kunstenschool starten weer in oktober. In een korte cursus leren deelnemers in tien lessen de basis van een kunstvorm of werken ze concreet naar een einddoel toe. Gezellig in een groep, maar ieder in zijn eigen tempo. 

Kaliber heeft cursussen voor jong en oud. Zo is er voor de kleintjes Peuterdans. Kinderen (2,5 tot 4 jaar) kunnen zich helemaal uitleven met als doel de fantasie te prikkelen en ze bewust te maken van hun eigen bewegingsmogelijkheden. Een les vol dans, plezier en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes! 

Theater

In de Theaterklas (6-9 jaar) staat ‘doen alsof’ centraal. Spelenderwijs ontdekken kinderen hoe theater in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken. Er komen in de lessen veel verschillende thema’s voorbij waarin allerlei acteertechnieken worden aangereikt. "Je wordt uitgedaagd om je eigen fantasie te gebruiken en te improviseren, maar gaat ook spelen aan de hand van een script", aldus Kaliber. "En vind je het leuk? Je hoeft gelukkig niet te stoppen na 10 lessen, want je kunt doorstromen naar de jaarcursus."

Kidsklas tekenen en schilderen

De Kidsklas tekenen en schilderen is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die gék zijn op kleuren, tekenen en schilderen en (nog) beter willen worden. Onder begeleiding van een professionele docent leren kinderen diverse teken- en schildertechnieken. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en samen met anderen worden de mooiste kunstwerken gemaakt.

Kidsklas illustratie 

Een illustratie is een tekening waarmee een verhaal wordt verrijkt. Ze zijn vaak te zien in boeken, maar bijvoorbeeld ook op posters of bij artikelen in een krant of tijdschrift. Deze cursus voor kinderen van 9 tot 14 jaar helpt om het verhaal te voorzien van passende illustraties. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden! 

Gitaar bij het kampvuur

Tijdens deze cursus voor volwassenen leren deelnemers in tien lessen de basistechnieken van gitaar spelen en kunnen ze met een paar akkoorden al vele, mooie liedjes mee tokkelen. Gezellig voor in de zomer én winter bij het kampvuur! Of gewoon lekker voor de open haard natuurlijk.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.kaliberkunstenschool.nl/korte-cursussen.

Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19