Afbeelding

Zangeressen en zangers gezocht voor Carols in ‘t Hooi

Algemeen

DENEKAMP - Koordirigent, zangeres en muziektheaterproducent Marlies Huitink organiseert al enige jaren Carols in ‘t Gooi, een kerstevenement in het Gooi. Als geboren en getogen tukker was het haar droom om dit ooit in Twente uit te voeren. Met de titel Carols in ‘t Hooi gaat ze dat dit jaar doen. En wel geheel in het Twents. Marlies zoekt nu zangeressen en zangers.

Een groot gelegenheidskoor van minimaal 100 personen zingt de sterren van de hemel in de prachtige St Nicolaaskerk te Denekamp. Het koor wordt begeleid door de Koninklijke Brassband Utrecht dat direct zorgt voor dat warme kerstgevoel. Er zijn schitterende optredens van onder andere Diet Gerritsen en een hedendaags kerstverhaal met Twentse Twist loopt als een rode draad door dit concert. De verteller van dit verhaal is een Bekende Tukker.
In drie repetities studeert het koor acht - driestemmige - Christmas Carols in, die speciaal voor deze gelegenheid hertaald zijn in het Twents door Jef Horsthuis in samenwerking met voormalig stadsdichter van Oldenzaal Rob Monninhoff. Iedereen (vanaf 16 jaar) kan zich opgeven, zowel geoefende zangers en zangeressen als badkamerartiesten. “En geen zorgen als je het Twents niet helemaal beheerst, in drie repetities zing je het vloeiend”, aldus Marlies. “Wat duch oe, dooi met?” Aanmelden kan via carolsinthooi.nl

Het Carols in t Hooi-concert is op 9 december 2023 in de St. Nicolaaskerk in Denekamp. Het concert begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. De entree is gratis, vrije gift na afloop.

Repetities voor koorleden vinden plaats op zaterdag 18 november, 25 november en 2 december van 10.00 tot 12.00 uur in het Kulturhus, Oranjelaan 23, Denekamp.

Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19