Er was 500.000 euro aan subsidiebudget beschikbaar gesteld in 2020.
Er was 500.000 euro aan subsidiebudget beschikbaar gesteld in 2020.

500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor verbeteren van gevels

Algemeen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten subsidie te verlenen voor het verbeteren van de gevel van het pand van Vlot Makelaars. Dit bedrijf is gevestigd aan de Brink in Losser.

LOSSER - Het opknappen van de gevel levert een positieve bijdrage aan de uitstraling van het centrum. En het zorgt voor een verbetering van het winkelvastgoed in het dorp Losser. Wethouder Jaimi van Essen: “De verbetering van de gevel door Vlot Makelaars is een goed voorbeeld van datgene waar de subsidie voor is bedoeld. Onder meer door het opknappen van gevels maken ondernemers en pandeigenaren onze kernen aantrekkelijker: voor andere ondernemers, voor inwoners en voor bezoekers. In dit specifieke geval in Losser zien we dat ook de gevels van de naastgelegen panden mooi zijn opgeknapt. Een positieve ‘kettingreactie’, die bijdraagt aan een hoogwaardige uitstraling van het centrum van Losser!”

In 2020 heeft de gemeenteraad van Losser een subsidiebudget van 500.000 euro beschikbaar gesteld voor de detailhandel in de gemeente Losser voor de periode 2020-2023. Ondernemers of pandeigenaren in de winkelgebieden van de kernen Losser, Overdinkel of De Lutte kunnen deze subsidie krijgen voor gevelverbetering, het verplaatsen van een winkel naar het kernwinkelgebied, of verbouwen of aanpassen van een pand buiten het kernwinkelgebied, als de winkel is verplaatst naar het kernwinkelgebied. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen loopt nog tot het einde van dit jaar. De details van de subsidieregelingen en een aanvraagformulier zijn te vinden op de website www.losser.nl/Subsidies/Subsidie_verbeteren_panden_winkelgebied Een aanvraagformulier is ook af te halen in het gemeentehuis van Losser.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10