Harry Bannink.
Harry Bannink.

Liedjes van Harry Bannink op Festival weekend Phion

Algemeen

Van 16 tot en met 18 juni brengen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel een ode aan Harry Bannink: ‘In de ban van Bannink’. Tijdens het Festival weekend komen Loes Luca, Maartje van de Wetering en Thomas Oliemans liedjes van Harry Bannink zingen.

Enschede - Het Festival weekend, met symfonische concerten, familie meezingconcerten, talkshows en Late night-cafés, wordt een groot eerbetoon aan Harry Bannink. “Geniet van de o, zo bekende en mooie liedjes van Harry Bannink. Vele liedjes van de in Enschede geboren en getogen componist, arrangeur, uitvoerend musicus en muzikaal leider maken deel uit van ons collectieve geheugen. Het wordt een Festival weekend met de mooiste sprankelliedjes van Harry Bannink’’, aldus Phion.

Met meer dan 3.000 liedjes van zijn hand is de lijst met liedjes van Harry Bannink duizelingwekkend lang. ‘’Minstens even indrukwekkend is de lijst met tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt. Van ‘De Stratemakeropzeeshow’ tot ‘Ja Zuster, Nee zuster’ en van ‘De film van Ome Willem’ tot ‘Het Klokhuis’, op teksten van schrijvers als Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn. Heel wat van die liedjes maken inmiddels deel uit van ons collectieve geheugen, zoals ‘Op een mooie pinksterdag en Vluchten kan niet meer’. In een aantal nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman brengen orkest en dirigent Enrico Delamboye in het concert In de ban van Bannink bekende en minder bekende pareltjes van zijn hand. Met zang van Loes Luca, Maartje van de Wetering en Thomas Oliemans, die zichzelf op piano begeleidt.’’

Voorafgaand aan het concert In de ban van Bannink is er een talkshow over het werk en de carrière van Harry Bannink. In de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede gaan historici Frank Rensen en Jesper Schaap in gesprek met pianist Bert van den Brink over het werk en de carrière van Harry Bannink. ‘’Het wordt een muzikale reis, waarin Harry’s invloeden en zijn kenmerkende geluid worden geëxploreerd. Deze talkshow is gratis toegankelijk voor concertbezoekers, graag vooraf reserveren. Dit kan direct bij het boeken van een ticket.’’
Na afloop van het concert In de van ban Bannink is er een gratis Late night-café met live muziek in de foyer van het Muziekcentrum.

Er is meer. Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag spelen en zingen in het theaterconcert Zwaaien met je onderbroek de leukste, liefste, stoutste en ontroerendste liedjes uit het enorme repertoire van Harry Bannink. Liedjes als ‘Schipbreukeling, M’n Opa, Hondedrollen en Deze vuist op deze vuist’ komen voorbij.

Na het Festival weekend in Enschede op vrijdag 16 juni, zaterdag 17 juni en zondag 18 juni speelt het concert In de ban van Bannink ook nog in De Vereeniging Nijmegen (18 juni), Musis Arnhem (24 juni) en Amphion Doetinchem (29 juni). Meer informatie over het festival, verdiepende achtergrondinformatie over Harry Bannink en het kopen van tickets vind je op phion.nl.

Loes Luca.
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19