Johnny Teardrop & The Tissues.
Johnny Teardrop & The Tissues. Foto: Picasa

Afscheid van Johnny Teardrop & The Tissues in de Tuin van Soer

Algemeen

Voor de laatste keer stond Henk ter Grote (70) vrijdagavond met zijn Tissues op het podium in de Tuin van Soer, waar hij afscheid nam van zijn publiek. Een warm afscheid van een bijzonder mens, deze sympathieke zanger entertainer die al meer dan zestig jaar op het podium heeft gestaan. 

OLDENZAAL - Voor Henk, hij is inmiddels de zeventig voorbij, is het zo goed geweest. Zijn hoge, stevige, robuuste stem met een rauw randje sloeg ook vrijdagavond bij het publiek weer aan. Henk weet het publiek te verheugen, te enthousiasmeren. Men krijgt warme gevoelens als je naar de zanger Henk ter Grote luistert en nog meer als je met Henk in gesprek raakt.

Als jongen van zes zong hij in het koor van de Drieëenheidskerk in Oldenzaal. Henk praat graag ook over het verleden, over zijn grote liefde Els, waarmee hij bijzondere jaren beleefde. Hij praat ook graag over zijn muzikale omlijstingen uit het verleden. Het verdriet delen en muziek delen past bij Henk ter Grote. Henk schroomt niet om zijn verlies te delen met anderen; dat maakt hem tot een warm en sympathiek mens.

Ik herinner mij jaren geleden dat hij samen met het Stroat Ensemble boven vanuit de kerktoren in Gent zijn zangkunsten ten toon spreidde bij de Gentse dagen. Naast zijn eigen grote liefde Els had hij ook een muzikale liefde in zijn leven. Dat was ongetwijfeld Johnny Teardrop & the Tissues.

Henk is getroffen door tinnitus dat vele vormen kent, een ruis, een piep, gebrom of ander geluid. Dat is mede de reden dat de stekker bij Henk ter Grote er nu uitgaat. Een verstandig besluit, want met Henk zijn al veel muzikanten die zo doof zijn geworden als een kwartel. Het zingen wordt voor Henk steeds lastiger vandaar dat hij nu stopt. Hij zegt wel dat hij nog niet definitief helemaal stopt hij zal zeker hier en daar nog wel eens op het podium staan. Ook in kleine groepjes, en dan denk ik aan de toekomstige senioren, daar zal hij hopelijk nog wel zijn muzikale talenten blijven vertonen. Henk de Grote, met een warme groet van de redactie Hart van Oldenzaal neem ik afscheid. Het ga je goed!

Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19