Praat mee over de Losserse centrumplannen.
Praat mee over de Losserse centrumplannen.

Bijeenkomst dorpsraad Losser over plannen voor het centrum

Algemeen

Woensdag 31 mei om 19.30 uur houdt de dorpsraad Losser een openbare bijeenkomst bij Erve Kraesgenberg in Losser, met betrekking tot de gemeentelijke plannen voor het centrum.

LOSSER - Het thema dat centraal staat in de openbare bijeenkomst is “de inrichting van het dorp”. Met de openbare bijeenkomst wil de dorpsraad: mensen informeren over de huidige plannen en status met betrekking tot de Aloysiuslocatie, de Brink en het Martinusplein. Hiertoe hebben zij Jeroen ter Avest uitgenodigd, beleidsmedewerker Ruimtelijke ordening van de Gemeente Losser.

Faciliteren van inspraakmogelijkheid voor burgers is een belangrijk thema voor de dorpsraad. “Wij hebben dit vorm gegeven met ‘Het best idee van Losser’. Heb jij ideeën over de inrichting van het Martinusplein, de Brink of het Raedthuysplein? Weet jij wat er met de Aloysius locatie moet gebeuren en hoe daar invulling aan kan worden gegeven? Of heb jij een ander idee, het beste idee van Losser? Meld je dan aan door te mailen naar info@dorpsraadlosser.nl”, aldus de uitnodiging.

Hoewel het thema betrekking heeft op het inrichting van het dorp, zijn alle ideeën welkom. Het verbinden van burgers is het doel in de openbare bijeenkomst om daarmee samenwerkingen tussen groeperingen (zoals verenigingen) en initiatieven te stimuleren. Daarnaast ook het verbinden van de gemeente Losser met de burgers. “Wij hebben van verschillende leden van de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente Losser vernomen dat zij bij de openbare bijeenkomst zullen zijn. Dit verlaagt wellicht een drempel voor burgers om vragen te stellen en in gesprek te gaan met hen over bijvoorbeeld de inrichting van het dorp of ‘Het beste idee van Losser’.” Een goede betrokkenheid van inwoners is altijd belangrijk bij dit soort grotere projecten, ook om bezwaren en teleurstellingen te voorkomen. Maak dus gebruik van deze mogelijkheid.

Afbeelding
Ooievaarsnesten spotten tijdens Losserse fietstocht 6 jun., 12:42
Afbeelding
500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor verbeteren van gevels 5 jun., 14:43
Afbeelding
Jelle van Gorkom motiveert en inspireert na ongeluk 5 jun., 13:28
Afbeelding
Liedjes van Harry Bannink op Festival weekend Phion 3 jun., 14:25
Afbeelding
Afscheid van Johnny Teardrop & The Tissues in de Tuin van Soer 3 jun., 11:10
Afbeelding
Meevaller voor gemeente Losser 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stop met roken voordat het te laat is 2 jun., 16:29
Afbeelding
Kunst in de tuin 2 jun., 15:43