De NDC Kuier Deur Challenge is niet alleen voor gevorderden maar ook voor de beginners.
De NDC Kuier Deur Challenge is niet alleen voor gevorderden maar ook voor de beginners.

NDC Kuier Deur Challenge in Losser

Algemeen

Samen met een groepje starten met wandelen en zo fit worden of blijven en tegelijkertijd nieuwe mensen leren kijken. Als dit interessant klinkt, twijfel dan niet en doe mee met de NDC Kuier Deur Challenge.

LOSSER - De buurtsportcoaches van de gemeente Losser organiseren in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation de NDC Kuier Deur Challenge Losser. Dit is een wandelprogramma van 20 weken voor de startende wandelaar. Meer informatie is er op de startbijeenkomst op vrijdag 14 april. Het wandelprogramma zelf start een week later: op vrijdag 21 april vanaf Stichting MAN. Inwoners van de gemeente Losser die willen werken aan een gezonde, actieve leefstijl of die het gewoon leuk vinden om te starten met wandelen zijn van harte welkom. Wandelen is gezond en zorgt voor nieuwe vriendschappen. Deelname is gratis.

De deelnemers wandelen onder begeleiding van Lars Oomkes. Lars is een wandelaar die heeft gewerkt bij de Bas van de Goor Foundation. We beginnen met een afstand van 500 meter. Het streven is dat deelnemers aan het eind van het programma van 20 weken een afstand van 5 kilometer kunnen afleggen. Het wandelprogramma sluit in september feestelijk af in Tilburg. Deelnemers kunnen - als ze dat willen - dan deelnemen aan het landelijke wandelevent van de Bas van de Goor Foundation. Na 20 weken kunnen deelnemers doorstromen naar de reguliere wandelgroepen in Losser (vrijdag) en Overdinkel (maandag).

Deelnemer vorig jaar: “Geïnspireerd door een stuk over de NDC Kuier Deur Wandelchallenge heb ik me hiervoor opgegeven. We zijn begonnen met één bocht op de baan bij Stichting MAN wat we hebben kunnen uitbreiden naar een afstand van circa 5 km. Veel wandelingen vertrekken vanuit Stichting MAN maar we zijn ook van een paar andere locaties vertrokken.”

Naast de Kuier Deur Challenge heeft Losser en Overdinkel Kuier Deur groepen voor de gevorderde wandelaar. In Losser staat de Kuier Deur wandelgroep onder leiding van Hans Letteboer die elke vrijdagochtend 5/6 km wandelt. In Overdinkel wandelt Albert Kamphuis elke maandagochtend 5/6 km om 09.00 uur vanaf ‘t Trefhuus met een groep wandelaars. Beide groepen sluiten af met een bakje koffie. Deelname is gratis. Meer informatie is ook te verkrijgen bij Jurgen Schiphorst, beweegcoach van de gemeente Losser via email j.schiphorst@losser.nl of telefonisch via telefoonnummer 06-18 41 81 00, aanmelden kan ook via Jurgen.

Iedereen is van harte welkom bij de informatiebijeenkomst op 14 april om 09.45 uur bij Stichting MAN, Nilantspad 3 in Losser.

Afbeelding
Ooievaarsnesten spotten tijdens Losserse fietstocht 6 jun., 12:42
Afbeelding
500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor verbeteren van gevels 5 jun., 14:43
Afbeelding
Jelle van Gorkom motiveert en inspireert na ongeluk 5 jun., 13:28
Afbeelding
Liedjes van Harry Bannink op Festival weekend Phion 3 jun., 14:25
Afbeelding
Afscheid van Johnny Teardrop & The Tissues in de Tuin van Soer 3 jun., 11:10
Afbeelding
Meevaller voor gemeente Losser 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stop met roken voordat het te laat is 2 jun., 16:29
Afbeelding
Kunst in de tuin 2 jun., 15:43