Afbeelding

Kledingbank Oost-Twente ruimer geopend

Algemeen

De Kledingbank Oost-Twente helpt mensen met een klein inkomen in Oldenzaal en omliggende gemeenten om toch leuk voor de dag te komen. Steeds meer mensen maken gebruik van deze voorziening; zowel een positief als negatief teken. De Kledingbank is bekender geworden bij de doelgroep, maar helaas is deze doelgroep zelf ook groter geworden. Om hen nog beter te helpen verruimd men nu de openingstijden.

OLDENZAAL - Ook dit jaar hebben zich weer veel nieuwe cliënten aangemeld via de teams van Sociaal Werk uit Oldenzaal en de omliggende gemeenten. De Kledingbank is open op drie middagen zodat iedereen de kans heeft om in alle rust kleding te komen uitzoeken. Mensen zijn op de maandag, dinsdag en woensdagmiddag welkom van 14.00 tot 17.00 uur. Er hoeft geen afspraak meer gemaakt te worden. Vanaf maandagmiddag 3 april is iedere cliënt welkom op de Kledingbank.

Iedere cliënt kan op deze tijden binnenlopen om kleding uit te zoeken. Voor cliënten die overdag niet kunnen komen, is er een mogelijkheid een afspraak te maken via de site. Er wordt dan een tijd ingeroosterd op een avond of op de zaterdagmorgen.

Om meer mensen te bereiken is er gekozen om een Facebook-pagina te maken: Kledingbank OostTwente. Hierop is info te vinden voor zowel cliënten als hulpverlenende instanties. Verdere informatie over de Kledingbank zoals de manier van aanmelden vanuit de diverse omringende gemeenten is te vinden op de website: www.kledingbankoosttwente.nl 

De Kledingbank is bedoeld voor mensen die moeite hebben om elke maand rond te komen. Door hogere kosten en minder inkomen is het voor sommigen steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Meld je aan als je denkt in aanmerking te komen voor gratis kleding. Als je gebruikt wilt maken van de Kledingbank, kun je je elke melden bij één-loket-team van Impuls (aan de Wilhelminastraat). Hier is de centrale aanmelding voor inwoners van Oldenzaal. Omdat de Kledingbank beschikbaar is voor heel Oost Twente, kunnen ook mensen uit de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Hengelo zich melden. Aanmelden kan via de plaatselijke aanmeldingspunten. Er is goed contact met de coördinatoren van SWTD (Sociaal Werk Tubbergen Dinkelland). Veel cliënten uit omringende plaatsen maken reeds gebruik van de Kledingbank. Ook voor hen is de openstelling op de maandagmiddag, dinsdagmiddag en woensdagmiddag.

In de “winkel” hangt nu volop nieuwe en bijna nieuwe lente/zomerkleding. De rekken worden wekelijks aangevuld met nieuw uitgezochte kleding. Er is altijd veel keuze uit goede geselecteerde kleding. Door donaties was er de mogelijkheid om voor de kinderen (meisjes en jongens) nieuw ondergoed en sokken te kopen. Ook nu weer kon er nieuw ondergoed en ook weer sokken voor dames en heren aangeschaft worden. Tevens zijn er sieraden en volop riemen. Kinderen kunnen er terecht voor leuke/goede kinderkleding vanaf maat 56 tot maat 176. Er is veel babykleding, maar ook tienerkleding. Ook is er sport- en zwemkleding voor zowel kinderen als volwassenen. Regelmatig krijgt de Kledingbank nieuwe kleding en schoenen aangeboden. Er wordt zelfs speciaal voor de Kledingbank gebreid: er hangen volop prachtige zelfgebreide zomertruien voor kinderen in de winkel.

De Kledingbank is blij met de inbreng van kleding. Zowel particulieren als bedrijven weten de Kledingbank te vinden. De kleding moet schoon gewassen ingeleverd worden. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur is de Kledingbank geopend voor inbreng van kleding. Dit is ook zeker te danken aan de inzet van vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53