Klootschieten is toegankelijk voor een brede doelgroep, jong en oud.
Klootschieten is toegankelijk voor een brede doelgroep, jong en oud.

De campagne ‘Kom Klootschieten’ moet nieuwe leden gaan werven

Algemeen

Kom Klootschieten. Het is de naam van een wervingscampagne voor nieuwe leden, gestart voor de Nederlandse Klootschietbond. Duidelijk en aanjagend. Want ook al is klootschieten in het oosten van ons land nog springlevend met vele verenigingen en (jeugd)competities, de bond wil meer jeugd enthousiasmeren voor deze unieke sport.

TWENTE - “Klootschieten is Nederlands oudste sport en dat het nog steeds populair is, is niet zo gek”, vertelt Silke Tulk. De Europees en wereldkampioene klootschieten én zesvoudig Queen of the Roads maakt zich graag hard voor haar geliefde sport. “Het is een sport die gedurende het hele jaar beoefend kan worden door sporters van alle leeftijden… en lekker buiten in de natuur. Voeg daaraan toe een flinke dosis kracht, techniek en behendigheid en je hebt een superleuke sport die absoluut niet onder hoeft te doen voor volley-, hand- of voetbal. Toch zijn dat de sporten waar kinderen en ouders doorgaans het eerst aan denken als de kinderen een sport mogen kiezen.”

En dus startte de Nederlandse Klootschietbond de Kom Klootschieten-campagne. Inclusief eigen website en social media kanalen. “Op de website komklootschieten.nl staat het gros van alle Nederlandse klootschietverenigingen vermeld. Zij doen mee aan de Kom Klootschietdagen op 31 maart en 1 en 2 april.” Tijdens die dagen kunnen kinderen vrijblijvend meedoen aan een klootschiettraining. Zo probeert het NKB de jeugd - op een laagdrempelige manier - te enthousiasmeren voor de sport. “Daar hebben we het volste vertrouwen in”, vertelt de wereldkampioene. “Lekker naar buiten met vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien is de kans opeen kampioenschap vele malen groter dan bij de eerder genoemde sporten. Ik zou het wel weten dus.”

29 februari is een zeldzame datum op onze kalenders.
Column Kaatje Knip: ode aan een best bijzondere (schrikkel)dag 24 feb, 13:33
Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine schildert de kleur van de ziel 23 feb, 15:02
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 23 feb, 13:36
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject 23 feb, 13:34
We worden steeds ouder én blijven langer zelfstandig wonen. Maar hierdoor neemt ook het valrisico toe.
Slimme vloer moet vallen voorkomen 23 feb, 13:08
Afbeelding
CDA zet vrijwilligers in het zonnetje 23 feb, 11:07
Afbeelding
Subsidie voor woningisolatie 20 feb, 14:59
Afbeelding
Ouderenadviseur geeft praktische informatie 20 feb, 11:51