Loopgroep De Lutte organiseert een beginners clinic.
Loopgroep De Lutte organiseert een beginners clinic.

Loopgroep De Lutte start met clinics voor beginnende lopers

Algemeen

Ook dit jaar zal er vanwege de onverminderde belangstelling voor hardlopen een beginnerscursus worden georganiseerd door de trainers van Loopgroep De Lutte. Deze beginners clinic is bedoeld voor iedereen. Al eerder gelopen of nog nooit een hardloopschoen gedragen, sportief of beginnend sporter, iedereen is welkom. Nog nooit gelopen maar wel van plan te beginnen? Liggen de hardloopschoenen alweer veel te lang onder in de kast? Meld je dan aan.

DE LUTTE - Hardlopen is gezond en ontspannend. Samen hardlopen is daarnaast ook nog eens erg gezellig en geeft de soms zo gewenste “stok achter de deur” om actief te blijven. Onder deskundige begeleiding van enthousiaste trainers wordt er op een verantwoorde manier naar de 5 kilometer toegewerkt.

De clinic bestaat uit 14-wekelijkse trainingsavonden op de donderdag van 19.00 tot maximaal 20.30 uur. De trainingen bestaat uit een goede warming up, daarna worden wandelen en hardlopen in een verantwoord ritme afgewisseld zodat wordt opgebouwd naar de 5 kilometer. Er wordt afgesloten met een goede cooling-down. Naast het hardlopen tijdens de clinic verwachten we dat de deelnemers ook nog een of twee keer in de week zelf oefenen met een loopschema dat tijdens de eerste avond wordt verstrekt.

De eerste twee trainingsavonden wordt gestart met een stuk theorie; zoals: wat gebeurt er met het lichaam tijdens het hardlopen, kleding, schoenen, voeding en blessurepreventie. Daarnaast zullen er vier trainingen in het Arboretum worden gegeven waarbij wordt gewerkt aan kracht en een stabiele loophouding. Dit is de basis van een goede training en van een goede voorbereiding. De start van de clinic is op donderdag 23 maart. De eerste avond start in de vereniging aan de Plechelmusstraat 14 waar gestart wordt met theorie. Kom wel in sportkleding, want er wordt daarna gestart met de eerste training.

De kosten voor de clinic zijn 40 euro. Dit is inclusief koffie/thee tijdens de theorieavonden en deelname aan de afsluitende activiteit. Aanmelden kan via de website van Loopgroep De Lutte; www.loopgroep.nl  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Theo Pünt, telefoonnummer: 06-57 11 9193 of via clinic@loopgroep.nl. Houdt dus vanaf 23 maart op de donderdag avond vrij en ga de sportieve uitdaging aan.

29 februari is een zeldzame datum op onze kalenders.
Column Kaatje Knip: ode aan een best bijzondere (schrikkel)dag 24 feb, 13:33
Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine schildert de kleur van de ziel 23 feb, 15:02
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 23 feb, 13:36
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject 23 feb, 13:34
We worden steeds ouder én blijven langer zelfstandig wonen. Maar hierdoor neemt ook het valrisico toe.
Slimme vloer moet vallen voorkomen 23 feb, 13:08
Afbeelding
CDA zet vrijwilligers in het zonnetje 23 feb, 11:07
Afbeelding
Subsidie voor woningisolatie 20 feb, 14:59
Afbeelding
Ouderenadviseur geeft praktische informatie 20 feb, 11:51