Sempre Crescendo.
Sempre Crescendo.

Concert Sempre Crescendo Losser meets Brass in De Fakkel 25 maart

Algemeen

Concertvereniging Sempre Crescendo en koperensemble BrassO geven zaterdagavond 25 maart een concert in De Fakkel. Dit onder de noemer ‘Sempre meets Brass(o)’.

LOSSER - Het orkest van Sempre Crescendo en het ensemble, beiden onder leiding van dirigent Wim Booij, wisselen elkaar af en spelen bekende harmoniewerken en brassmuziek. Vanaf 19:00 uur is de zaal open, het concert start om 19.30 uur.

Sempre Crescendo brengt tijdens het concert verschillende concertstukken die zich allemaal kenmerken door meeslepende en energieke melodieën, maar toch een heel eigen karakter hebben. Zo staat het bekende Variazone in Blue van Jacob de Haan op de lessenaar, maar neemt het orkest het publiek ook mee naar het verre oosten met Persis van James Hosay. Pacific Dreams, eveneens van Jacob de Haan, gaat over een Spaanse reiziger in de Pacific en het Spaanse lied Malagueña kenmerkt zich door een afwisseling van verschillende dansstijlen, waaronder de Flamengo, Latin en Jazz.

Koperensemble BrassO bestaat uit professioneel geschoolde en gevorderde amateurmuzikanten die actief zijn in verschillende orkestverenigingen in Oost-Nederland. Het ensemble is ontstaan op initiatief van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.BrassO speelt muziek uit vele periodes van de muziekgeschiedenis, van Renaissance tot moderne muziek en filmmuziek. Op 25 maart knipoogt BrassO in haar openingswerk Fanfare and Flourishes naar Sempre Crescendo dat hetzelfde werk eerder in De Fakkel speelde. Na de romantiek van Holst en het ontwapenende thema van de film Band of Brothers is er een koperfeestje in A Londoner in New York. De verrassingen van de grote stad worden vertolkt in een niet-alledaags werk voor koperbezetting.

Sempre meets Brass(0) start om 19.30 uur. Tijdens de pauze is de sportkantine van De Fakkel geopend voor een kopje koffie of een drankje.

Afbeelding
NDC Kuier Deur Challenge in Losser 13 uur geleden
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 13 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Losser vertoont bekende film 'The Duke' 14 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 15 uur geleden
Afbeelding
Energietoeslag na juni/juli 16 uur geleden
Afbeelding
Overdinkel geniet van The Passion 17 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd klootschiettoernooi op het Hulsbeek na korte afwezigheid 17 uur geleden
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43