Veel gemeenten in de regio vervingen de afgelopen jaren al verouderde lampen voor zuiniger LED-verlichting die meer mogelijkheden heeft.
Veel gemeenten in de regio vervingen de afgelopen jaren al verouderde lampen voor zuiniger LED-verlichting die meer mogelijkheden heeft.

Gemeente Losser vervangt veel oude straatverlichting

Algemeen

De komende weken laat de gemeente Losser de straatverlichting vervangen in diverse kernen. In totaal worden ruim 350 lantaarnpalen en 500 armaturen (de daadwerkelijke lampen) vervangen.

LOSSER - Komende week start de aannemer Ko-Hartog met de werkzaamheden in De Lutte. Daarna zijn Overdinkel, Glane en Lasser aan de beurt. In Beuningen worden geen lantaarnpalen vervangen.

De palen die vervangen worden vaak verouderd of in slechte staat. De vervanging heeft ook andere voordelen: de oude, energieslurpende lampen worden vervangen door duurzame LED-verlichting. Deze gebruikt minder energie en verlicht ook gerichter. Bovendien is de nieuwe LED-verlichting ook voorzien van een dimfunctie, zodat de lampen niet altijd op volle sterkte hoeven te draaien. De gemeente laat weten dat de palen één op één vervangen zullen worden. Oftewel, waar er nu een staat komt er straks ook eentje terug. Dit is lang niet altijd vanzelfsprekend; de afgelopen jaren werden door heel Twente lantaarnpalen geschrapt wanneer deze overbodig waren, zoals in het buitengebied. Rond vrijdag 21 april moeten alle werkzaamheden klaar zijn, afhankelijk van het weer.

29 februari is een zeldzame datum op onze kalenders.
Column Kaatje Knip: ode aan een best bijzondere (schrikkel)dag 24 feb, 13:33
Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine schildert de kleur van de ziel 23 feb, 15:02
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 23 feb, 13:36
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject 23 feb, 13:34
We worden steeds ouder én blijven langer zelfstandig wonen. Maar hierdoor neemt ook het valrisico toe.
Slimme vloer moet vallen voorkomen 23 feb, 13:08
Afbeelding
CDA zet vrijwilligers in het zonnetje 23 feb, 11:07
Afbeelding
Subsidie voor woningisolatie 20 feb, 14:59
Afbeelding
Ouderenadviseur geeft praktische informatie 20 feb, 11:51