The Passion brengt een mooie interpretatie van de laatste uren van Jezus Christus.
The Passion brengt een mooie interpretatie van de laatste uren van Jezus Christus. Foto:

Concordia vertolkt wederom The Passion in Overdinkel op 26 maart

Algemeen

Op zondag 26 maart zal Muziekvereniging Concordia onder leiding van Herbert Vreeman in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel the Passion gaan vertolken. 

OVERDINKEL - The Passion is de moderne vertolking van de laatste uren van Jezus Christus leven lijden en opstanding. Het muzikale Bijbelse spektakel in een eigentijds jasje is afgelopen jaren zeer bekend geworden door de landelijke aandacht op TV. Na het daverende succes van een aantal jaren geleden (2018-2019) is er besloten om het, na een aantal jaren van afwezigheid door het coronavirus, dit jaar nog een stapje grootser en gevarieerder aan te pakken.

Concordia gaat proberen om het gevoel van the Passion over te brengen door dit jaar niet alleen te doen maar door de samenwerking op te zoeken met verschillende andere verenigingen. “We hebben geprobeerd een gevarieerd programma neer te zetten met onder andere een speciaal samengesteld doedelzakken ensemble van Scotland Drums and pipes, Lotte g-Grotenboer als zangeres en een 40 koppig Gospelkoor Benediction uit Enschede o.l.v. André Bijleveld.”, aldus Concordia.

Aan de hand van verschillende moderne en bekende liederen wordt het verhaal van Jezus vertolkt en proberen ze het juiste gevoel hierbij te creëren. Denk hierbij aan onder andere het prachtige Jesus Christ Superstar en het gevoelige ‘je loog tegen mij’.

Verteller van het Bijbelse verhaal is oud dirigent en bekend Overdinkelnaar Andre van Huizen, hij zal op geheel eigen wijze en met een vleugje Twents het publiek proberen te boeien met het levensverhaal van Jezus Christus. Kortom, het belooft weer een bijzondere middag te worden in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel, waarvoor u allen bent uitgenodigd.

Het concert is geheel gratis te bewonderen en zal starten om 15.00 uur, de kerk is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Wees op tijd want vol = vol. Na afloop zal Concordia vragen om een vrije gift voor een bijdrage in de gemaakte kosten. Na het concert is iedereen uitgenodigd om in “t Muziekhoes” aan de hoofdstraat 66a onder het genot van een kopje koffie/ thee en door de leden gemaakte taarten gezellig na te genieten van hopelijk een geslaagd concert.

Voor meer informatie of foto’s van de vorige editie kan men kijken op de website: www.concordia-overdinkel.nl of volg hun op Facebook, ‘Muziekvereniging Concordia Overdinkel’.

29 februari is een zeldzame datum op onze kalenders.
Column Kaatje Knip: ode aan een best bijzondere (schrikkel)dag 24 feb, 13:33
Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine schildert de kleur van de ziel 23 feb, 15:02
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 23 feb, 13:36
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject 23 feb, 13:34
We worden steeds ouder én blijven langer zelfstandig wonen. Maar hierdoor neemt ook het valrisico toe.
Slimme vloer moet vallen voorkomen 23 feb, 13:08
Afbeelding
CDA zet vrijwilligers in het zonnetje 23 feb, 11:07
Afbeelding
Subsidie voor woningisolatie 20 feb, 14:59
Afbeelding
Ouderenadviseur geeft praktische informatie 20 feb, 11:51