The Passion brengt een mooie interpretatie van de laatste uren van Jezus Christus.
The Passion brengt een mooie interpretatie van de laatste uren van Jezus Christus. Foto:

Concordia vertolkt wederom The Passion in Overdinkel op 26 maart

Algemeen

Op zondag 26 maart zal Muziekvereniging Concordia onder leiding van Herbert Vreeman in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel the Passion gaan vertolken. 

OVERDINKEL - The Passion is de moderne vertolking van de laatste uren van Jezus Christus leven lijden en opstanding. Het muzikale Bijbelse spektakel in een eigentijds jasje is afgelopen jaren zeer bekend geworden door de landelijke aandacht op TV. Na het daverende succes van een aantal jaren geleden (2018-2019) is er besloten om het, na een aantal jaren van afwezigheid door het coronavirus, dit jaar nog een stapje grootser en gevarieerder aan te pakken.

Concordia gaat proberen om het gevoel van the Passion over te brengen door dit jaar niet alleen te doen maar door de samenwerking op te zoeken met verschillende andere verenigingen. “We hebben geprobeerd een gevarieerd programma neer te zetten met onder andere een speciaal samengesteld doedelzakken ensemble van Scotland Drums and pipes, Lotte g-Grotenboer als zangeres en een 40 koppig Gospelkoor Benediction uit Enschede o.l.v. André Bijleveld.”, aldus Concordia.

Aan de hand van verschillende moderne en bekende liederen wordt het verhaal van Jezus vertolkt en proberen ze het juiste gevoel hierbij te creëren. Denk hierbij aan onder andere het prachtige Jesus Christ Superstar en het gevoelige ‘je loog tegen mij’.

Verteller van het Bijbelse verhaal is oud dirigent en bekend Overdinkelnaar Andre van Huizen, hij zal op geheel eigen wijze en met een vleugje Twents het publiek proberen te boeien met het levensverhaal van Jezus Christus. Kortom, het belooft weer een bijzondere middag te worden in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel, waarvoor u allen bent uitgenodigd.

Het concert is geheel gratis te bewonderen en zal starten om 15.00 uur, de kerk is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Wees op tijd want vol = vol. Na afloop zal Concordia vragen om een vrije gift voor een bijdrage in de gemaakte kosten. Na het concert is iedereen uitgenodigd om in “t Muziekhoes” aan de hoofdstraat 66a onder het genot van een kopje koffie/ thee en door de leden gemaakte taarten gezellig na te genieten van hopelijk een geslaagd concert.

Voor meer informatie of foto’s van de vorige editie kan men kijken op de website: www.concordia-overdinkel.nl of volg hun op Facebook, ‘Muziekvereniging Concordia Overdinkel’.

Afbeelding
NDC Kuier Deur Challenge in Losser 13 uur geleden
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 13 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Losser vertoont bekende film 'The Duke' 15 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 15 uur geleden
Afbeelding
Energietoeslag na juni/juli 16 uur geleden
Afbeelding
Overdinkel geniet van The Passion 17 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd klootschiettoernooi op het Hulsbeek na korte afwezigheid 18 uur geleden
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43