Men kan weer lopen door de mooie natuur.
Men kan weer lopen door de mooie natuur.

Dinkelcross door de Losserse Zandbergen

Algemeen

Naar goed gebruik is er ook dit jaar weer een sportieve Dinkelcross in de Losserse Zandbergen. Atletiekvereniging AV Iphitos zal deze houden op zondag 26 februari.

LOSSER - De Dinkelcross is altijd een geliefd evenement op de regionale hardloopkalender. Niet heel raar, aangezien de loop door een mooi stukje Twente gaat. Het natuurgebied De Zendbergen heeft lopers veel mooie uitdagingen te bieden. De Dinkelcross telt ook mee voor de Twentse Cross Competition.

Er kan volledig onverhard gelopen worden. Er zit een oversteek over een zandvlakte in de cross en wat pittige korte heuveltjes. Men loopt ook langs een zijtak van het riviertje de Dinkel. De lopers kunnen kiezen uit een 5 kilometer en een 10 kilometer afstand. Voor de jeugdlopers is er een 2,5 en 1,5 km afstand en de kleinste deelnemers leggen een afstand van 1 km in de Zandbergen af.

Voorinschrijven kan tot en met 24 februari 18.00 uur. via www.inschrijven.nl Na-inschrijving is niet mogelijk. Men dient 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn om de startnummers op te halen. Het natuurgebied “De Zandbergen” is gelegen aan de Ravenhorsterweg en Grensweg in Losser. Start en finish is bij ‘t Zaandhoes. Deze is lopend te bereiken vanaf de Grensweg. De starttijden van de wedstrijden zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Op het terrein is kleedruimte en douchegelegenheid aanwezig. De cross is geschikt voor iedereen; zowel wedstrijdlopers als recreatieve lopers.

Afbeelding
29 februari is een zeldzame datum op onze kalenders.
Column Kaatje Knip: ode aan een best bijzondere (schrikkel)dag 24 feb, 13:33
Hermine is een veelzijdig creatief talent.
Hermine schildert de kleur van de ziel 23 feb, 15:02
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 23 feb, 13:36
Harm en Bianca tijdens een potje Skip-Bo.
Aan de slag als begeleider bij Aveleijn met een werk-leertraject 23 feb, 13:34
We worden steeds ouder én blijven langer zelfstandig wonen. Maar hierdoor neemt ook het valrisico toe.
Slimme vloer moet vallen voorkomen 23 feb, 13:08
Afbeelding
CDA zet vrijwilligers in het zonnetje 23 feb, 11:07
Afbeelding
Subsidie voor woningisolatie 20 feb, 14:59
Afbeelding
Ouderenadviseur geeft praktische informatie 20 feb, 11:51