Men kan weer lopen door de mooie natuur.
Men kan weer lopen door de mooie natuur.

Dinkelcross door de Losserse Zandbergen

Algemeen

Naar goed gebruik is er ook dit jaar weer een sportieve Dinkelcross in de Losserse Zandbergen. Atletiekvereniging AV Iphitos zal deze houden op zondag 26 februari.

LOSSER - De Dinkelcross is altijd een geliefd evenement op de regionale hardloopkalender. Niet heel raar, aangezien de loop door een mooi stukje Twente gaat. Het natuurgebied De Zendbergen heeft lopers veel mooie uitdagingen te bieden. De Dinkelcross telt ook mee voor de Twentse Cross Competition.

Er kan volledig onverhard gelopen worden. Er zit een oversteek over een zandvlakte in de cross en wat pittige korte heuveltjes. Men loopt ook langs een zijtak van het riviertje de Dinkel. De lopers kunnen kiezen uit een 5 kilometer en een 10 kilometer afstand. Voor de jeugdlopers is er een 2,5 en 1,5 km afstand en de kleinste deelnemers leggen een afstand van 1 km in de Zandbergen af.

Voorinschrijven kan tot en met 24 februari 18.00 uur. via www.inschrijven.nl Na-inschrijving is niet mogelijk. Men dient 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn om de startnummers op te halen. Het natuurgebied “De Zandbergen” is gelegen aan de Ravenhorsterweg en Grensweg in Losser. Start en finish is bij ‘t Zaandhoes. Deze is lopend te bereiken vanaf de Grensweg. De starttijden van de wedstrijden zijn van 10.30 tot 13.00 uur. Op het terrein is kleedruimte en douchegelegenheid aanwezig. De cross is geschikt voor iedereen; zowel wedstrijdlopers als recreatieve lopers.

Afbeelding
Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 29 jan, 12:18
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 29 jan, 10:17
Afbeelding
Pur Sang op zoekt naar projectkoorleden 28 jan, 14:47
Afbeelding
Cursus peuters en driftbuien 28 jan, 13:45
Afbeelding
OV-spreekuur Losser: 9 februari 28 jan, 13:40
Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 28 jan, 11:41
Afbeelding
Wees voorzichtig met ID-kopieën 27 jan, 16:43
Afbeelding
Hotel-restaurant het Ros van Twente weer in de prijzen 27 jan, 15:42