Proeven, ruiken, voelen... de natuurkoffer haalt weer vele mooie herinneringen naar boven bij de deelnemers.
Proeven, ruiken, voelen... de natuurkoffer haalt weer vele mooie herinneringen naar boven bij de deelnemers.

De Groene Visite van IVN is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Algemeen

De meeste mensen genieten van de groen en de natuur. Maar wanneer je op leeftijd bent en in een woonzorgcomplex zit, is dit helaas niet altijd meer vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er de vrijwilligers van de Groene Visite die bij hen op bezoek gaan om leuke middagen te verzorgen rond het thema natuur. Zij zijn nu op zoek naar versterking.

TWENTE - De leden van de werkgroep Groene Visite van IVN Oldenzaal-Losser verzorgen al vele jaren in Noordoost-Twente de Groene Visite voor ouderen. De vrijwilligers gaan met een seizoensgebonden “natuurkoffer’’ op bezoek bij ouderen die in een zorgcentrum of verpleeghuis wonen of deelnemen aan dagopvang of een zorgboerderij. In de seizoenskoffer zitten voorwerpen van ‘natuur uit eigen omgeving’. Te denken valt aan mooie natuurfoto’s en producten passend bij het seizoen zoals kruiden, noten en meer. Daarbij maken ze ook gebruik van uitlopende, bloeiende of gekleurde takken, bloemen, zaden, een nestkastje, een cd met vogelgeluiden, groente uit de moestuin enzovoorts. De bedoeling is om samen met de ouderen mooie herinneringen op te halen en hun een gezellig natuurmoment aan te bieden.

De leden van de werkgroep Groene Visite richten zich op dementerende ouderen die gebruik maken van dagopvang of die in een zorgcentrum wonen. Het gaat dan om ouderen uit het werkgebied Noordoost-Twente. “Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die met ons deze mooie en dankbare activiteit willen organiseren en begeleiden.”, aldus IVN Oldenzaal-Losser. Nieuwe vrijwilligers krijgen een basistraining met informatie over de natuur in onze omgeving, maar ook over de ouderen. Zo komt bijvoorbeeld het aspect omgaan met dementie aan bod. Vrijwilligers van de Groen Visite gaan ook altijd met zijn tweeën op pad.

Wie interesse heeft in dit leuke vrijwilligerswerk is van harte welkom op de informatiebijeenkomst die gehouden zal worden op dinsdag 31 januari om 13.30 uur in Paal 12 aan de Vondellaan 12 in Oldenzaal. Voor informatie en aanmelding: Joke Elsten, 0541 512904, of Theo von Piekartz: 0541 523616.

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 29 jan, 12:18
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 29 jan, 10:17
Afbeelding
Pur Sang op zoekt naar projectkoorleden 28 jan, 14:47
Afbeelding
Cursus peuters en driftbuien 28 jan, 13:45
Afbeelding
OV-spreekuur Losser: 9 februari 28 jan, 13:40
Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 28 jan, 11:41
Afbeelding
Wees voorzichtig met ID-kopieën 27 jan, 16:43
Afbeelding
Hotel-restaurant het Ros van Twente weer in de prijzen 27 jan, 15:42