Afbeelding

Extra geld voor papierinzameling

Algemeen

Organisaties die in Losser papier inzamelen krijgen van de gemeente met terugwerkende kracht een hogere vergoeding voor het ingezamelde papier en karton. Een welkom extraatje in deze uitdagende tijd.

LOSSER - Het college van B&W heeft besloten om de verhoging voor ingezameld oud papier te verhogen. De vergoeding voor containers die permanent of op vaste data op vaste plekken staat gaat omhoog naar 4 cent per kilo. Verenigingen die huis-aan-huis inzamelen ontvangen 6 cent per kilo. Door dit te verhogen blijft het voor de verenigingen interessant om het papier in te blijven zamelen. 

De verhoging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2022. De extra kosten bedragen voor de gemeente Losser ongeveer 15.000 euro per jaar. Deze kosten worden voor dit jaar deels gecompenseerd door de hogere vergoeding die de gemeente heeft gekregen voor oud papier. De verhoging was ook wel nodig: al sinds 2000 ontvangen de inzamelaars dezelfde vergoeding van 3 cent per kilo. Hierdoor lagen de kosten voor inzameling al hoger dan de opbrengsten; onder meer door de brandstofkosten. Een onhoudbare situatie dus.

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 29 jan, 12:18
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 29 jan, 10:17
Afbeelding
Pur Sang op zoekt naar projectkoorleden 28 jan, 14:47
Afbeelding
Cursus peuters en driftbuien 28 jan, 13:45
Afbeelding
OV-spreekuur Losser: 9 februari 28 jan, 13:40
Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 28 jan, 11:41
Afbeelding
Wees voorzichtig met ID-kopieën 27 jan, 16:43
Afbeelding
Hotel-restaurant het Ros van Twente weer in de prijzen 27 jan, 15:42