IVN Oldenzaal-Losser
IVN Oldenzaal-Losser

Bedankje voor Losserse vrijwilligers

Algemeen

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Losserse samenleving. Afgelopen vrijdag werden diverse organisaties passend in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Overijsselse Vrijwilligersprijzen in Losser.

LOSSER - Van 14 november tot 7 december trekken Provinciale Statenleden en gedeputeerde Roy de Witte de provincie in om binnen alle sectoren de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De Overijsselse vrijwilligersprijs is een samenwerking tussen provincie Overijssel, Stimuland, VOSVI en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Ook in 2022 is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. In Losser werden afgelopen vrijdag de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Sander Slots en Chantal Westemeijer van team Sociale Kwaliteit in de Provincie Overijssel.

De drie zussen Renee, Roos en Fraukje Roeleveld, zetten zich in om Losser leuker en mooier te maken. Dat doen zij door het bevorderen van de biodiversiteit in regio Twente door de aanleg van akkerranden, waarbij zij burgers en bedrijven enthousiasmeren om bij te dragen en grondeigenaren faciliteren in de aanleg van akkerranden. Zo kunnen we samen veel impact maken en het landschap verfraaien! Meer informatie is te vinden op https://www.broez.nl/

Hans Notkamp is van de dorpsraad Glane. De dorpsraad heeft veel vrijwilligers. Ze werken samen met allerlei partijen. Ze hebben subsidies weten te vinden om een veld om te toveren tot ‘het klaverblad’, een biodivers stuk groen aan de hoofdweg waar dorpsbewoners kunnen verblijven en deelnemen.

Er wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel. In Losser ging deze naar IVN Oldenzaal-Losser e.o. Werkgroep Landschapsbeheer. Deze groep werkt al jarenlang aan het in stand houden en verbeteren van natuurgebieden in de gemeente Oldenzaal en Losser. Op dit moment speelt onderhoud van de grafheuvels van Hulsbeek, Vlinderhof op Berghuizen en ook de Losserhof zijn belangrijke werkplekken voor het onderhoud. De werkgroep werkt ook samen met EnHoe en IVN; zij gaan jaarlijks zo’n 13 keer het veld in. Ze zijn ook actief bij het organiseren van de burendag en jaarlijkse Boomfeestdag.

Foto links: Hans Notkamp. Foto midden: IVN Oldenzaal-Losser. Foto rechts: Renee, Roos en Fraukje Roeleveld
Renee, Roos en Fraukje Roeleveld
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 36 minuten geleden
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 20 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 20 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 21 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 21 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 22 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 22 uur geleden