Een schoon en toegankelijk toilet is voor veel mensen geen luxe, maar een bittere noodzaak. In Losser en Oldenzaal is dit goed op orde.
Een schoon en toegankelijk toilet is voor veel mensen geen luxe, maar een bittere noodzaak. In Losser en Oldenzaal is dit goed op orde. Foto: Shutterstock

Losser en Oldenzaal scoren goed met hun toiletten

Algemeen

Een goede beschikbaarheid van openbare en toegankelijke toiletten is geen luxe, maar een noodzaak. Letterlijk voor sommige mensen, zoals de ruim 3,5 miljoen Nederlanders die kampen met buik- en blaasklachten. Gelukkig scoren Losser en Oldenzaal al goed met de beschikbaarheid van toiletten.

LOSSER/OLDENZAAL - De Toiletalliantie maakte afgelopen week weer de jaarlijkse lijst van meest toiletvriendelijke gemeenten bekend. Dit is een samenwerkingsverband van ruim 30 maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor meer openbare en opengestelde toiletten. Het initiatief hiervan kwam van de Maag Lever Darmstichting. Er zijn namelijk veel mensen in Nederland die sterk afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van openbare toiletten. Denk bijvoorbeeld aan mensen met de ziekte van Crohn of stomadragers. Voor deze groepen werd ook de HogeNood-app opgezet, waarin ruim 8.000 openbare toiletten vindbaar zijn.

Losser is volgens de Toiletalliantie de meest toiletvriendelijke gemeente van Overijssel, gevolgd door Zwolle, Oldenzaal, Hengelo en Deventer. Men keek onder meer naar de fysieke hoeveelheid toiletten, de spreiding en het gemeentelijk beleid.

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 29 jan, 12:18
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 29 jan, 10:17
Afbeelding
Pur Sang op zoekt naar projectkoorleden 28 jan, 14:47
Afbeelding
Cursus peuters en driftbuien 28 jan, 13:45
Afbeelding
OV-spreekuur Losser: 9 februari 28 jan, 13:40
Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 28 jan, 11:41
Afbeelding
Wees voorzichtig met ID-kopieën 27 jan, 16:43
Afbeelding
Hotel-restaurant het Ros van Twente weer in de prijzen 27 jan, 15:42