De kerstmarkt zal dit jaar weer erg gezellig worden.
De kerstmarkt zal dit jaar weer erg gezellig worden. Foto: FRANZ FRIELING 48527 NORDHORN

Dierentuin Nordhorn houdt in december weer kerstmarkten

Algemeen

Ook dit jaar houdt de dierentuin in Nordhorn weer een traditionele kerstmarkt. Deze zal in twee etappes gehouden worden: van vrijdag 2 tot en met zondag 11 december en dan vervolgens nog op zaterdag 17 en zondag 18 december.

NORDNORN - “De Adventstijd is een tijd van hoop, verheuging en van licht”. Zo omschrijft dierentuindirecteur Nils Kramer de tijd vlak voor kerst. “Juist in deze moeilijke tijd die we met z’n allen doormaken hebben we besloten de kerstmarkt plaats te laten vinden om vooral de kinderen vreugde en licht te kunnen schenken” De afgelopen jaren heeft de dierentuin veel geïnvesteerd in energiezuinige verlichting. Hierdoor kan men ondanks de hoge energieprijzen toch de markt een passend ‘feest van licht’ maken. Om dit mogelijk te maken past men wel de verlichtingstijden en de manier van in- en uitschakelen aan om zuiniger met energie om te gaan.

“We zijn heel blij dat we dankzij deze maatregelen de entreeprijs ten opzichtige van vorig jaar niet hoeven te verhogen”. Zegt Kramer. Online tickets zijn voor 6 euro per persoon online verkrijgbaar; aan de kassa betaalt men 7 euro. De prijzen zijn geldig vanaf 15 uur en gelden vanaf 4 jaar. Abonnementhouders hoeven geen extra entree te betalen. Honden mogen voor 1 euro mee naar binnen.

De kerstmarkt in Dierentuin Nordhorn is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer populaire attractie en trekt zelfs mensen van ver buiten de Grafschaft aan. De bijzondere sfeer rondom de historische gebouwen en de vele kraampjes met schitterende handwerk- en kunstartikelen maken deze markt zo speciaal en geliefd. Vorig jaar was corona de grote spelbreker voor de kerstmarkt; veel minder mensen bezochten de markt door de maatregelen in vergelijking met eerdere jaren. “We hopen dit jaar weer dezelfde aantallen bezoekers te kunnen begroeten als voor corona” zegt Heike Stevens die de kerstmarkt in de dierentuin organiseert. “We willen onze bezoekers en vooral de kleine kinderen een feestelijk kerstgevoel geven”. zegt Stevens.

Op vrijdag 2 December wordt de kerstmarkt net als vorig jaar geopend met een sfeervol lichtfeest. Om circa 16.00 uur wordt de markt geopend door boer Hinnerk en zijn verlichte Esel Titus. Samen met de padvinders en het kinderkoor Osterwald/Veldhausen brengen ze het vredeslicht naar de levende kerststal. Ook dek ramen gaan dan voor het eerst open. Kijk ook op: www.dierentuin-nordhorn.nl 

Afbeelding
Help vogels met een nestkastje dit voorjaar 29 jan, 12:18
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven 29 jan, 10:17
Afbeelding
Pur Sang op zoekt naar projectkoorleden 28 jan, 14:47
Afbeelding
Cursus peuters en driftbuien 28 jan, 13:45
Afbeelding
OV-spreekuur Losser: 9 februari 28 jan, 13:40
Afbeelding
Maak je outfit iets spannender met Geisha 28 jan, 11:41
Afbeelding
Wees voorzichtig met ID-kopieën 27 jan, 16:43
Afbeelding
Hotel-restaurant het Ros van Twente weer in de prijzen 27 jan, 15:42