Afbeelding

Column: Lena lijstje

Algemeen

Vanmorgen zat ik weer eens een lijstje te maken. Ik noem het mijn productivity-lijstje, wat moet ik doen voordat ik wat mág doen. Ja ja, eerst de moet en dan de mag werkjes. U vindt dat misschien wat vreemd, maar voor mij werkt het en is het dagelijkse kost. Ik zweer erbij.

Er was een tijd dat ik vreselijk afgeleid was door alles om me heen. Ging de telefoon dan begon ik na het gesprek vrolijk met wat anders zonder het ene af te maken. En dacht dan na een tijdje, ik was toch heel ergens anders mee bezig. Vooral als het erg druk is, heb ik er last van. Gelukkig is er een oorzaak voor gevonden. Maar helaas pindakaas was de remedie leer er maar mee leven.

Als manager van een druk gezin met kleine kinderen werd ik daar verdrietig en depressief van. Een aardige psycholoog zette me weer op het rechte spoor. Gaf me handvaten, lijstjes dus. Hij leerde me dat even gaan zitten en plannen me gefocust houdt en het gevoel altijd achter de feiten aan te draven is een stuk minder. Dus neem ik een kop koffie en maak mijn lijstje, stel mijn doelen voor de dag. En het werkt (voor mij). We weten nu wat we de hele week eten. Er mist geen suiker, koffie of wc papier. En mijn dagen verlopen prettig en gestructureerd. Hoe meer vinkjes des te blijer. En weet je, als ik om mij heen kijk, al die mensen met drukke agenda's door werk, kinderen en verenigingsleven, denk ik: maak eens een lijstje. Als het voor mij werkt, misschien ook voor jou?
Deze Lena Lijstje pakt haar lijstje en gaat boodschappen doen

Groetjes,
#scribblethatmatters

Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 8 uur geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 9 uur geleden
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 10 uur geleden
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 10 uur geleden
Afbeelding
Goede Doelen Losser helpt St Märten aan een nieuwe keuken 10 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 11 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 11 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 12 uur geleden