Afbeelding

Inzamelactie voor verdronken Robel

Algemeen

LOSSER - De verdrinkingsdood van de 7-jarige Robel uit Eritrea maakt in de gemeente Losser veel emotie los. Dit drama treft de familie opnieuw nadat het gezin tijdens hun vlucht over zee al twee gezinsleden heeft verloren.

Op 25 juni verdween Robel in de retentievijver aan de rand van Overdinkel. Hij werd door buurtbewoners gevonden, maar de reanimatie door hen en later de gealarmeerde hulpdiensten mocht niet meer baten. Veel inwoners van de gemeente Losser leven mee met het gezin. Ook burgemeester Cia Kroon: "Hartverscheurend om het verdriet van dit gezin van zo dichtbij mee te maken. Je betuigt je deelneming en biedt waar mogelijk hulp aan, maar tegelijjk voelt het zo machteloos."

Geboortegrond
In de cultuur van deze familie is het gebruikelijk dat de begrafenis plaatsvindt op je geboortegrond. Omdat de familie de kosten hiervoor onmogelijk kan betalen zijn er inzamelacties voor de begrafenis gestart. Onder meer de familie Eertman, nauw betrokken bij het lot van de familie van Robel, heeft zich sterk gemaakt voor deze actie.

Wie mee wil helpen aan de actie van de familie Eertman kan een bedrag overmaken op rekening NL37 RABO 1266 5473 04, t.n.v. JAM Eertman-Nijland o.v.v. "Robel".

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30